Χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας αν και σε κλειστό χώρο η κλήρωση της ΕΠΣ Έβρου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού ΣΥμβουλίου Διδυμοτείχου η κλήρωση για την ανάδειξη του κυπελλούχου της τρέχουσαν σεζόν στην ΕΠΣ Έβρου, με την ΑΕ Διδυμοτείχου να αναδεικνύεται τυχερή της εκδήλωσης.

Η διαδικασία στέφθηκε από οργανωτική επιτυχια και ο τρόπος που ακολουθήθηκε με έξι συνολικά κληρώσεις (καθε φορά έβγαινε ο νικητής του καθε ζευγαριού μέχρι να αναδειχθεί τελικός) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.

Ωστόσο αρνητική αίσθηση προκάλεσε το γεγονός οτι σε μια περίοδο που οι ποδοσφαιρικοί αγώνες (που προφανώς διεξαγονται σε ανοιχτό χώρο) ματαιώνονται λόγω κορονοϊού, στον κλειστό χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα (αυτο)προστασίας.

Στην αίθουσα βρέθηκαν πολλά παραπάνω από τα δέκα άτομα που κανονικά επιτρέπεται βάσει των ισχυρών συστάσεων, όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι διέρρευσαν. Άλλωστε στην κλήρωση μετείχαν επτά ομάδες, άρα μόνο με τους εκπροσώπους τους, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ, τους επίσημους που παραβρέθηκαν από τον Δήμο Διδυμοτείχου αλλά και τους δημοσιογράφους, ο αριθμός υπερκαλύφθηκε και σχεδόν φτάσαμε στο διπλάσιο.

Το καλό είναι ότι η αίθουσα όπου διεξήχθη η κλήρωση είναι σχετικώς μεγάλη, ωστόσο τα περίφημα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρήθηκαν. Δεν μιλάμε βεβαίως για κανέναν μεγάλο συνωστισμό και συγχρωτισμό, αλλά δεν είχαμε και αποστάσεις 1,5 με 2 μέτρων ανάμεσα στις καρέκλες – συμπεριλαμβανομένων των τριών παραγόντων της ΕΠΣ Έβρου που κάθισαν στο πάνελ και συντόνισαν την διαδικασία της κλήρωσης. Επιπλέον, αν και σε κλειστό χώρο, δεν φορούσε κανείς μάσκα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επειδή είχαμε συνολικά έξι κληρώσεις, τόσα άτομα έπιασαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον τα ίδια μπαλάκια χωρίς γάντια και χωρίς μετά από κάθε κλήρωση να υπάρχει ένα αντισηπτικό για να απολυμαίνουν αμέσως τα χέρια τους.

Φυσικά η μεγάλη αλήθεια είναι ότι στο Διδυμότειχο και γενικά στον Βόρειο Έβρο δεν είχαμε καμία μεγάλη επιδημιολογική έξαρση του κοεονοϊου, ωστόσο τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί δεν κάνουν γεωγραφικές διακρίσεις και θα έπρεπε, έστω και για παραδειγματισμό, οι συμμετέχοντες να τα ακολουθήσουν πιστά. Ειδικά οι θεσμικοί θα έπρεπε πρώτοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και ιδίως ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο δημοτικός σύμβουλος και γνωστός διαιτητής Θεόδωρος Σκίνδρης που τυγχάνει και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διδυμοτείχου, αλλά και η αντιδήμαρχος Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη που εργάζεται στο νοσοκομείο ως επαγγελματίας στον χώρο της υγείας.

Μια εβδομάδα πριν, στην πρώτη χρονικά τέτοια κλήρωση που έγινε στην ΕΠΣΑΝΑ, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκες, επετράπη μόνο μέχρι 10 άτομα να μπουν στην αίθουσα και το καθένα εμενε αυστηρά σε απόσταση δυο μέτρων από το άλλο. Στο Διδυμότειχο όλα αυτά τα μέτρα ξεχάστηκαν ακόμα και από τους αρμόδιους στην πόλη όχι μόνο για να τα εφαρμόζουν αλλά και για να επιβλέπουν την τήρησή τους…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.