Ψήφισε Ολυμπιακό για πρωταθλητή ο Εθνικός αλλά τελικά ο τίτλος θα κριθεί σε F4 στο ΟΑΚΑ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μένοντας σταθερός στη θέση που είε εκφράσει και την προηγούμενη φορά, επανέλαβε στην ψηφοφορία την ψήφο υπέρ της κατάκτησης του τίτλου από τον Ολυμπιακό στην περίπτωση της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν πέρασε, αφού απαιτούνταν οκτώ ψήφοι και βρέθηκαν επτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Λεμονίδη στο «Φως», υπέρ του Ολυμπιακού ψήφισαν ο ίδιος και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας Σύρου, ο Ηρακλής, η Κηφισιά και ο ΟΦΗ.

Κατά ψήφισαν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ενώ η Ελπίδα Αμπελοκήπων που εν τέλει έκρινε το αποτέλεσμα σε 7-1-2 και δεν έχρισε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό προτίμησε το λευκό. Βάσει της διάταξης του υπουργείου Αθλητισμού από τον Αυγενάκη, απαιτείται πλειοψηφία 75% για να ληφθεί απόφαση.

Μετά από το αδιέξοδο, η τηλεδιάσκεψη πήρε νέα τροπή «καθώς ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μπόμης πρότεινε φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ. Συμφώνησαν όλοι πλην του ΠΑΟΚ, αλλά με ψήφους 9-1 πέρασε η πρόταση», αναφέρει ο Λεμονίδης στο fosonline.

«Ο ΠΑΟΚ μπροστά στον διασυρμό, αφού τον άδειασε και ο Παναθηναϊκός, ζήτησε να γίνει το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη, αλλά με δεδομένο της παρουσίας δυο ομάδων από την Αττική απορρίφθηκε.

Η συζήτηση περιστρέφεται πλέον στα διαδικαστικά, αφού ο Ολυμπιακός θέλει η πρόκριση στον τελικό και η ανάδειξη του πρωταθλητή να γίνεται στις 2 νίκες. To φάιναλ φορ θα γίνει τέλος Ιουνίου», καταλήγει το ρεπορτάζ…