Γ’ Εθνική: Η τελική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων στην ΕΕ της ΕΠΟ για υποβιβασμούς και ανόδους

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής.

Οριστικοποιήθηκε ενόψει αυτής η τελική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων – και αυτή δεν διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με όσα έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS σε σχέση με το θέμα, αναφορικά με το μείζον ζήτημα του υποβιβασμού.

Η μία πρόταση θέλει να μένουν όλες οι ομάδες μέχρι και την 10η θέση και οι άλλες να υποβιβάζονται. Στην περίπτωση αυτή, αναφορικά με την Θράκη, θα υποβιβαστεί ο Ηρακλής Ζυγού.

Η δεύτερη πρόταση θέλει να απομένουν όλες οι ομάδες, πλην όσων είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, με την προοπτική η νέα σεζόν να διεξαχθεί με δέκα ομίλους στη Γ’ Εθνική.

Η τρίτη πρόταση θέλει να υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής, κάτι που σε σχέση με τον Α’ Ομιλο φέρνει και πάλι σωτηρία μόνο στον Ορφέα.

Σε κάθε περίπτωση στη νέα Γ’ Εθνική θα μετέχουν Αρης Αβατου, Ενωση Αλεξανδρούπολης, Ορφέας Ξάνθης και οι τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ (ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Αναγέννηση Θαλασσιάς) ενώ ακόμα παίζεται η παραμονή του Ηρακλή Ζυγού.

Άγνωστο επίσης αν προχωρά το ενδεχόμενο ανόδου και δεύτερων ομάδων από τις ΕΠΣ που είχαν μικρή διαφορά ο πρώτος με τον δεύτερο.

Αναλυτικά, οι Εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη Γ’ Εθνική:

α)   Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

β)   Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες), με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ)   Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις (03) προτάσεις:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.

Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.  

δ) Για τον Όμιλο της Κρήτης (8ος όμιλος), να ισχύσουν τα κάτωθι:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Πρωταθλητές.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Δευτεραθλητές, (αντί δύο που προβλεπόταν στην Προκήρυξη).