Διόρθωση ThrakiSportS: Πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ Γυναικών η Γαία Δράμας χωρίς κλήρωση με τις Αμαζόνες Μαΐστρου

Η Γαία Δράμας είναι η νέα πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ στις Γυναίκες, η οποία ανέρχεται στην Α2 Κατηγορία μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων και τις σχετικές αποφάσεις της ΕΟΠΕ.

Το ThrakiSportS είχε δημοσιεύσει το πρωί της Πέμπτης ότι η ανάδειξη του Πρωταθλητή Γυναικών της ΕΣΠΕΘΡ θα γίνει με κλήρωση ανάμεσα στην Γαία Δράμας και τις Αμαζόνες Μαϊστρου με βάση τις νέες αλλαγές της ΕΟΠΕ στις προκηρύξεις της και τις ανακοινώσεις που έγιναν.

Το δημοσίευμα αυτό ωστόσο προκάλεσε έναν μικρό… συναγερμό. Άνθρωποι της ΕΣΠΕΘΡ μας ενημέρωσαν ότι δεν ισχύει η κλήρωση για την περίπτωση της Α’ Περιφέρειας και επιβεβαίωσαν ότι Πρωταθλήτρια Ομάδα στις Γυναίκες αναδεικνύεται η Γαία Δράμας με βάση τον βαθμολογικό πίνακα των play off, όπως αυτός διαμορφώθηκε πριν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΟΠΕ, αναφέρεται ρητά ότι ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης εφόσον υπάρχουν υπο-όμιλοι όπως και στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΕΘΡ.

Το σημείο κλειδί όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι δύο υπο-όμιλοι της ΕΣΠΕΘΡ, ο Ανατολικός και ο Δυτικός, στην ουσία είναι ένας ενιαίος όμιλος και για τον λόγο αυτόν στην φάση των πλέι οφ οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Οταν λοιπόν διεκόπησαν τα πρωταθλήματα, είχαν ολοκληρωθεί οι υποόμιλοι με πρωταθλητές στην Δύση τη Γαία Δράμας και στην Ανατολή τις Αμαζόνες Μαΐστρου. Την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος ωστόσο είχε διαμορφωθεί και (αρχική έστω) ββαθμολογία στα play off με τους βαθμούς που μετέφεραν οι ομάδες από την πρώτη φάση, όπου η Γαία Δράμας ήταν πρώτη με 6 βαθμούς και οι Αμαζόνες Μαϊστρου δεύτερες με 4 βαθμούς.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο στους αναγνώστες μας, στην Περιφέρεια της ΕΣΠΕΔΕ (Δυτικής Ελλάδας) οι ομάδες που είχαν φτάσει στον τελικό των play off της ανόδου ήταν ο Πας Γιάννινα και ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1 στην σειρά των παιχνιδιών όταν και όλοι οι αγώνες αναβλήθηκαν. Στην προκειμένη περίπτωση για να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής πράγματι θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στις δύο ομάδες καθώς καμία δεν υπερτερούσε ούτε βαθμολογικά αλλά ούτε και στην σειρά των αγώνων.

Στην ΕΣΠΕΘΡ όμως έστω και με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει κριτήριο με το οποίο η Γαία Δράμας υπερτερεί των Αμαζόνων Μαΐστρου, έστω και αν οι δυο ομάδες δεν πρόλαβαν ποτέ να αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλέι οφ. Κατά συνέπεια, η Γαία Δράμας είναι η πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ για τη σεζόν 2019-2020 και ανεβαίνει στην Α2 Γυναικών.