ΕΣΠΕΘΡ: Επίσημα Πρωταθλητής Ανδρών ο Έβρος Σουφλιου αλλά αβέβαιη η άνοδος στην Α2

Μετά και τις ανακοινώσεις για αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων από την ΕΟΠΕ, οι τοπικές ενώσεις όπως και η ΕΣΠΕΘΡ ορίζουν τους πρωταθλητές είτε με κλήρωση σε περίπτωση δύο ομίλων και επάνω είτε τον πρώτο εφόσον υπάρχει μόνο ένας όμιλος.

Στο ανδρικό πρωτάθλημα ο Έβρος Σουφλίου κατέκτησε δίκαια αγωνιστικά την πρώτη θέση και έτσι ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής ΕΣΠΕΘΡ έχοντας έτσι την δυνατότητα την επόμενη χρονιά να αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών χωρίς να περάσει το εμπόδιο των μπαράζ ανόδου επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του ThrakiSportS τις προηγούμενες εβδομάδες.

Μένει αν δούμε βέβαια αν οι Σουφλιώτες επιλέξουν τελικά φέτος να αγωνιστούν στην Α2 Ανδρών καθώς πριν δύο χρόνια είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Ανδρών αλλά τελικά αποχώρησε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκπρόσωπος από την ΕΣΠΕΘΡ εκείνη την χρονιά στα μπαράζ και να χαθεί η ευκαιρία για την άνοδο.

Από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS προκύπτει ότι το αν θα ανέβει ο Εβρος Σουφλιου στην Α2 Ανδρών θα αποφασιστεί ως τα μέα Ιουνίου, με τους παίκτες πάντως να επιθυμούν διακαώς την άνοδο αλλά τη διοίκηση να σταθμίζει και άλλους παράγοντες. Αβέβαιο είναι επίσης, αν δεν δηλωθεί ο Εβρος Σουφλιου, αν μπορεί να καταλάβει την θέση του η ΓΕ Αλεξανδρούπολης η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση και σταθερά εκδηλώνει ενδιαφέρον να αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών αν προκύψει κάποιο κενό.