ΕΠΣ Ξάνθης: Ενημέρωση για την προεγγραφή των μελών της στην ειδική πλατφόρμα στήριξης

Την διαδικάσια σχετικά με την προεγγραφή των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής που δημιούργησε η ΓΓΑ, ώστε να ενταχθούν στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, γνωστοποίησε η ΕΠΣ Ξάνθης.

Τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία που διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση έχουν περιθώριο προεγγραφής στην ειδική πλατφόρμα έως το αργότερο την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

Συνολικά σε επιχορηγήσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, κατα συνέπεια και των ανάλογων σωματείων της Θράκης, και όλων των αθλημάτων προβλέπεται κονδύλι ύψους 18.000.000 ευρώ, με το ύψος της επιχορήγηση για τα ποδοσφαιρικά σωματεία που καταφέρουν να εγγραφούν στο μητρώο (καθώς ζητούνται πλήθος ενεργειών και εγγράφων), υπολογίζεται στα 1200-1500 ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης:

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ενημερώνει ότι μετά από σχετική αλληλογραφία που υπήρχε ανάμεσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ότι άνοιξε η πλατφόρμα που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Τα τα ερασιτεχνικά σωματεία που διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α. θα πρέπει, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, να επισκεφθούν την πλατφόρμα που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να προεγγραφούν και να ενταχθούν στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Για την έναρξη της διαδικασίας προεγγραφής, τα σωματεία θα πρέπει να επισκεφθούν το link www.gga.gov.gr/mitroo, εισερχόμενα με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της ΓΓΑ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται.

Ο νόμιμος εκπρόσωπός του σωματείου θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα και να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Προπονητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.