Ένας Γερμανός και ένας Ιταλός κρίνουν την τύχη (και) της Ξάνθης στο CAS

Γερμανό διαιτητή-δικαστή επέλεξε ο ΠΑΟΚ, Ιταλό ο Ολυμπιακός για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

Βάσει του κανονισμού λειτουργίας του CAS, όπως έχει αναλύσει το ThrakiSportS, κάθε διάδικο μέρος επιλέγει έναν δικαστή-διαιτητή από την λίστα που υπάρχει ενώ ένας τρίτος επιλέγεται από το ίδιο το δικαστήριο και θα είναι μάλιστα πρόεδρος της τριμελούς συνθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι διάδικος τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ είναι η ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η Επιτροπή Εφέσεων, η απόφαση της οποίας για την πολυϊδιοκτησία τίθεται σε αμφισβήτηση. Ωστόσο μετά την συγχώνευση, οι δυο υποθέσεις θα συνεκδικαστούν.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη στον μπλογκ της “Δίκης”, προτιμήθηκε να μείνει στη… μέση και να μην υποδείξει κάποιο πρόσωπο αλλά «όποιον υποδείξει το CAS».

Όπως επίσης έγινε γνωστο από την ίδια πηγή, τα υπομνήματα των διαδίκων θα ανταλλαγούν στις 30 Μαΐου, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή. Τότε θα λάβει ο ΠΑΟΚ όσα κατέθεσε ο Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός όσα κατέθεσε ο ΠΑΟΚ – και φυσικά η ΕΠΟ.

Αμέσως μετά θα οριστεί δικάσιμος που παρά την ανακοίνωση του πινακίου ως και τις 24 Αυγούστου, δεν αποκλείεται -λόγω του κατεπείγοντος- να οριστεί μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη δεν έχει προσφύγει στο CAS. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ειδοποιηθεί από το δικαστήριο και ερωτάται για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας, δεδομένου ότι η προσφυγή του Ολυμπιακού είναι και εναντίον της – με αίτημα να αποβληθεί από το πρωτάθλημα και να υποβιβαστεί.

Με άλλα λόγια, τελικά στο CAS κρίνεται (και) η τύχη της Ξάνθης, ακόμα και αν δεν προσέφυγε σε αυτό…