Οι διαμορφώσεις στα Εθνικά Πρωταθλήματα μπάσκετ! Τα νέα δεδομένα για τις ομάδες της Θράκης

Η επιτροπή πρωταθλημάτων συνεδριάζει με σκοπό να βρει την λύση στον τρόπο διεξαγωγής των Εθνικών Πρωταθλημάτων την νέα ιδιαίτερη χρονιά.

Οι πρώτες εισηγήσεις, που αφορούν φυσικά τις ομάδες τις Θράκης, δείχνουν να διαμορφώνονται έξι συνολικά όμιλοι για την Γ’ Εθνική Κατηγορία, δηλαδή τρεις για τον Νότο και τρεις για τον Βορρά. Σίγουρα στην Γ’ Εθνική θα συμμετέχει η Ασπίδα Ξάνθης, η οποία είχε εξασφαλίσει ούτως ή άλλως την παραμονή της, ενώ πιθανό σενάριο είναι και το κυνήγι της ανόδου από τον πρωτοπόρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αρίωνα Ξάνθης, που θέλει να βρίσκεται στην Γ’ Εθνική, όπως σας είχαμε αποκαλύψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ.

Στην Β’ Εθνική προβλέπεται η αύξηση των ομίλων στους τρεις, ανάλογα φυσικά με τα γεωγραφικά κριτήρια των ομάδων. Όπως είναι λογικό, ο ΓΑΣ Κομοτηνή που παρέμεινε στην Κατηγορία και ο Λεύκιππος Ξάνθης ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής θα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο.

Για το τέλος αφήσαμε την Α2, η οποία σίγουρα δεν θα έχει κάποια ομάδα από την Θράκη, αλλά ενδεχομένως να έχει παίχτες με καταγωγή από την Θράκη. Αν και όλο αυτό το διάστημα είχαν ακουστεί πολλές και διάφορες φήμες περί 2 ομίλων στην Α2, τελικά αυτό που φαίνεται ως πιθανότερο σενάριο είναι η παραμονή στον ένα όμιλο με 18 όμως ομάδες.