Εκτός του αναθεωρημένου πινακίου του CAS η υπόθεση Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Εκτός προγράμματος εκδικάσεων μέχρι και τις 24 Αυγούστου άφησε το CAS την υπόθεση των προσφυγών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για το θέμα της συνιδιοκτησίας του Δικέφαλου του βορρά με την Ξάνθη.

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε γνωστό το σχετικό πρόγραμμα από τις 25 Μαϊου μέχρι και τις 24 Αυγούστου με τις υποθέσεις των ελληνικών προσφυγών να είναι εκτός.

Εάν κάτι τέτοιο δεν αλλάξει με μια έκτακτη προσθήκη, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η υπόθεση που έχει απασχολήσει αρκετά το ελληνικό ποδόσφαιρο όλους τους τελευταίους μήνες δεν θα λήξει μέσα στο καλοκαίρι. Δηλαδή, σε ένα χρονικό σημείο που το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει, με τη βαθμολογία, ενδεχομένως να έχει επικυρωθεί.

Ανάμεσα στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε είναι και η προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι για την τιμωρία της για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ημερομηνίες εκδίκασης να είναι στις 8, 9 και 10 Ιουνίου.

Από τη λίστα απουσιάζει και η προσφυγή της Ουτρέχτης η οποία έμεινε εκτός Ευρώπης μετά το πρόωρο τέλος της σεζόν στην Ολλανδία ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας. Για αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί να προστεθούν υποθέσεις στο πινάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ερυθρόλευκοι ζητούν από το CAS τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ενώ ο Δικέφαλος επιδιώκει να καταπέσει η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS αλλά γίνεται αντιληπτό ότι η όποια απόφαση την επηρεάζει άμεσα.