«Τύμπανα πολέμου» από ΠΑΟΚ! Προσέφυγε σε Άρειο Πάγο και υπ. Δικαιοσύνης κατά του εφέτη Βρυώνη για την υπόθεση με την Ξάνθη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε την Τρίτη (19/5) στον Άρειο Πάγο, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στις υπόλοιπες δικαστικές αρχές την καταγγελία κατά του δικαστή Βρυώνη.

Ηταν μία κίνηση που είχε προαναγγείλει ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό. Ο Βρυώνης ήταν μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Εφέσεων που δίκασε την περιβόητη υπόθεση πολυιδιοκτησίας που αφορά τον Δικέφαλο και την Ξάνθη.

Η απόφαση βγήκε στις 14 Απριλίου. Την ίδια μέρα -στις 14/4- βγήκε και άλλη απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων. Η συγκεκριμένη Επιτροπή δίκασε πειθαρχική υπόθεση κατά της Ιεράπετρας που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση ο Ιαλυσός Ρόδου.

Ο δικαστής Βρυώνης συμμετείχε και στις δύο υποθέσεις αλλά στη μία υπόθεση, αυτήν που αφορά τον ΠΑΟΚ, ενέκρινε ως νόμιμη την παρέμβαση του Ολυμπιακού σε πειθαρχικά ελεγχόμενη ομάδα που στην προκειμένη ήταν ο Δικέφαλος (και η Ξάνθη( και την ίδια μέρα, ο ίδιος δικαστής, στην απόφαση της Ιεράπετρας φέρεται να αποφάνθηκε πως δεν είναι νόμιμη η παρέμβαση σε πειθαρχικά διωκόμενη ομάδα.

Η διαφορετική αντιμετώπιση έφερε τον ΠΑΟΚ στον Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου, με αίτημα «να ελεγχθούν πειθαρχικά τυχόν παραλείψεις ή παραπτώματα από τους δικαστές που αρνήθηκαν να δικάσουν την ουσία της υπόθεσης».