Στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτοφώρου οι εννιά συλληφθέντες Εβρίτες οπαδοί των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν οι εννέα Εβρίτες που συνελήφθησαν για τα οπαδικά επεισόδια που σημειώθηκαν κοντά στην παραλία του ΕΟΤ το απόγευμα της Κυριακής.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του νέου νόμου για την αθλητική βία, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και το αδίκημα της επικύνδυνης σωματικής βλάβης (με δεδομένο ότι φέρεται να υπήρξε επίθεση μέχρι και με σπασμένο μπουκάλι).

Ολες οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφόρου μετά το περιστατικό αλλά και το πρωί της επόμενης ημέρας, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για γνωστούς στην αστυνομία δράστες. Άλλωστε, λοπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, οι τρεις από τους συλληφέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα οπαδικής βίας.

Το ενδιαφέρον ειναι ότι δύο από τους συλληφθέντες είναι από την Ορεστιάδα αλλά όλοι είναι από τον Έβρο, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε μεταφερόμενους οπαδούς, όπως φέρεται να είχε συμβεί σε ραντεβού που είχαν δώσει στο όχι πολύ μακρινόι παρελθόν οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη.

Πάντως από αρκετές πλευρές επιχειρείται από την πρώτη στιγμή να πέσουν οι τόνοι και να υποβαθμιστεί η σημασία του περιστατικού, αν και έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα πολλών περιστατικών οπαδικής βίας την τελευταία εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (σε γειτονιές της Αθήνας, στα Γιάννενα κλπ).