Έτσι ξεκινάει το μπιτς βόλεϊ και στην Θράκη! Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διεξαγωγή των προπονήσεων πρωτίστως και των αγώνων δευτερευόντως στην άμμο και το μπίτς βόλεϊ κοινοποίησε η ΕΟΠΕ σε συνεργασία πάντα και με τις Υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν έτσι ώστε να δούμε αγώνες στην άμμο και στις παραλίες της Θράκης.

Η προπονητική δραστηριότητα στο επίπεδο αυτό ασκείται με 2 έως 4 αθλητές και έως 2 προπονητές (ανά γήπεδο ~300 τμ). Η δραστηριότητα ασκείται κατά κύριο λόγω σε οργανωμένες εγκαταστάσεις της Πολιτείας
(ΣΕΦ, ΜΙΚΡΑ κλπ). Ήδη στο επίπεδο γυναικών λόγω συμμετοχής σε διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης έχουν δοθεί τα ονόματα για να ενταχθούν στις εξαιρέσεις εισόδου σε ΣΕΦ και ΕΑΚ Μίκρας.

Παράλληλα τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν ιδιωτική δραστηριότητα όπως: συλλόγους, ιδιώτες και αυτοδιοικητικούς φορείς αλλά και σε ερασιτεχνικούς συλλόγους ενώ τέλος οι δραστηριότητες θα ασκείται σε οργανωμένες ιδιωτικές και δημοτικές παραλίες.

Επιπροσθέτως ισχύουν τα ακόλουθα για την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο άθλημα του Beach Volleyball:
-Εκγύμναση με μπάλες ατομικά σε 1η φάση μία μπάλα ανά άτομο.
Σε 2η φάση εκγύμναση σε ζευγάρια αθλητών/αθλητριών με συχνή απολύμανση εξοπλισμού (μπάλες) μεταξύ των sessions κλπ.
-Κατ’ εξαίρεση μόνο για τις Εθνικές ομάδες, χρήση αποδυτηρίων και ντουζ έως 2 ατόμων ανά χώρο (~20 τμ).
-Χρήση προστατευτικών γυαλιών ή γυαλιών ηλίου
-Να τηρούνται οι ειδικές υγειονομικές διατάξεις που ανακοινώνονται (χρήση μάσκας όπου απαιτείται, απολύμανση εξοπλισμού και αποδυτηρίων μεταξύ sessions κλπ)
-Οι αθλητές δεν θα πρέπει να προσέρχονται στην προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, ότι είναι απύρετοι και ασυμπτωματικοί.
-Η μετακίνηση από και προς την εγκατάσταση συστήνεται να γίνεται μεμονωμένα με ιδιωτικά μέσα
– Η προσέλευση θα γίνεται από μία είσοδο
– Ο κάθε αθλητής θα έχει για την προπόνηση ατομικά είδη τα οποία δεν θα μοιράζεται με κανέναν.
– Αθλητικά ποτά και νερό επίσης αυστηρά ατομικά.
– Χρονική απόσταση μεταξύ των προπονήσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ έτσι ώστε να αποχωρούν όλοι οι αθλούμενοι από τον αγωνιστικό χώρο πριν εισέλθει το επόμενο γκρουπ και να γίνεται απολύμανση εξοπλισμού.
– Προπονητικές τροποποιήσεις δίνοντας έμφαση στην απόσταση Άμυνας και Επίθεσης. Σύσταση για αποφυγή εκτέλεσης μπλοκ και πάσας με δάχτυλα (hand set) για το επόμενο διάστημα (Προληπτικό μέτρο αποφεύγοντας η μπάλα να πλησιάσει στο κεφάλι).