Super League: Με ομόφωνη απόφαση επανέναρξη 6 ή 7 Ιουνίου χωρίς εμβόλιμα ματς για την Ξάνθη

Δεκτή ομόφωνα έγινε στο συμβούλιο της Super League η πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και πλέι άουτ της κατηγορίας, αρχής γενομένης από το διήμερο 6-7 Ιουνίου.

Την πρόταση κατέθεσε ο Μηνάς Λυσάνδρου και εγκρίθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ αφορά επανέναρξη της φάσης τόσο των πλέι οφ όαο και των πλέι άουτ της Super League το πρώτο Σ/Κ του Ιουνίου (6-7/6). Θα σταλεί σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές.

Η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει: «Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς».

Η απόφαση σημαίνει πως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ξάνθης για το πρωτάθλημα ξεκινάνε το προβλεπόμενο από την Λίγκα Σ/Κ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αντίπαλό της για την πρώτη αγωνιστική, καθώς εκκρεμεί η κλήρωση των πλέι άουτ.

Αντίθετα, έχει ήδη γίνει κλήρωση για την διαδικάσια των πλέι οφ, στην πρώτη αγωνιστική της οποίας είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια: ΑΕΚΠαναθηναϊκός, ΠΑΟΚΟλυμπιακός και ΆρηςΟΦΗ. Στα πλέι άουτ δεν είχε γίνει ακριβώς λόγω της εκκρεμότητας της επικύρωσης της βαθμολογίας που προηγήθηκε της απόφασης για επανέναρξη.

Ως προς το πλάνο επανέναρξης για τις 10 αγωνιστικές των πλει οφ και τις επτά των πλέι άουτ (όπου μετέχει και η ομάδα από την Θράκη) προβλέπονται τα εξης:

Για την φάση των πλέι οφ: Αγωνιστικές κάθε Κυριακή και τρεις εμβόλιμες ημερομηνίες

Για την φάση των πλέι άουτ: Αγωνιστικές μόνο κάθε Κυριακή.

Με αυτό τον τρόπο, μέχρι τις 16-17/7 περισσεύουν τουλάχιστον 2 ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω κορωνοϊου (η ομάδα σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες).