Επέτειος: 35 χρόνια από τη μεγαλύτερη επιτυχία του Στάθη Καμαράκη, την άνοδο στην Α’ Εθνική!!!

Σαν σήμερα στις 18/5/1985 ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Στάθης Καμαράκης πανηγύριζε την άνοδο της ιστορικής ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Θύελλας Σερρών στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Η Θύελλα είχε κερδίσει στo μπαράζ την ΜΕΝΤ με 73-70 στην Καβάλα, σε ένα κατάμεστο από Σερραίους κλειστό γυμναστήριο, πετυχαινοντας την σπουδαία άνοδο.

Το καλοκαίρι του 1984 με προτροπή αρχικά των παικτών, του προπονητή Στάθη Καμαράκη αλλά και των παραγόντων της ομάδας (Σούλης, Βαφείδης, Αβδελάς, Κηπουρός, Ιλανίδης Η., Αθανασίου Δ., Σεδαρίδης) έγινε μια δεύτερη ένωση στο σερραϊκό μπάσκετ κάτω από τη στέγη της Θύελλας που αργότερα θα μετονομαστεί σε ΑΕΣ.

Στη Θύελλα πήγαν οι Ιλανίδης, Χρυσανθίδης, Γρίψιος, Μακαράς, Μορφακίδης, Γκιουζέλης που μαζί με τους Τοπάλη, Αθανασίου, Αρβανιτίδη, Σολωμίδη και Χατζηαγοράκη δημιούργησαν τη «χρυσή» ομάδα της δεκαετίας. Προπονητής της ομάδας ο Στάθης Καμαράκης και παράγοντες εκτός των άλλων και οι Οικονομόπουλος, Δάρατζης, Φαρμάκης. Αποτέλεσμα της ένωσης η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Β εθνικής και η, μετά από μπαράζ, άνοδος στην Α εθνική κατηγορία.

Το 1985-86 η Θύελλα ή ΑΕΣ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α εθνικής όπου με προπονητή τον Καμαράκη και αργότερα τον Τσίτσκαρη και παίκτες τους Χρυσανθίδη, Μακαρά, Γρίψιο, Ιλανίδη, Τοπάλη, Τενεκετζή, Αθανασίου, Σαμαρά, Μορφακίδη, Γκιουζέλη και Σολωμίδη πέτυχε δύο νίκες με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην Α2 εθνική κατηγορία. Εκείνη η ομάδα όμως «έγραψε» ιστορία στον Σερραϊκό Αθλητισμό κι έκανε τους Σερραίους να βάλουν στην καρδιά τους το μπάσκετ.

Ο Στάθης Καμαράκης μίλησε στον Βασίλη Αναστασιάδη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών και θυμήθηκε εκείνο το παιχνίδι. «Ο Στάθης Καμαράκης ήταν νέος τότε, ήταν 35 χρονών, αυτό που έγινε δεν το πίστευε, γιατί το να βγεις στις 12 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ήταν μεγάλη υπόθεση», σχολίασε ο νυν προπονητής του Αστέρα Καβάλας, με τον οποίο προτίθεται να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.