Προπονητής της Ξάνθης από την νέα σεζόν θα μελετά την Μάντσεστερ Σίτυ!

Η τεχνική ανάλυση του ποδοσφαίρου και η ανάγκη ύπαρξης αναλυτών σε μια επαγγελματική ομάδα, έχει οδηγήσει πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους σε έναν από τους πιο δύσκολους αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντες τομείς του αθλήματος.

Στο Μάντσεστερ θα βρεθεί για σπουδές και το μεταπτυχιακό του ο Ημαθιώτης συνεργάτης του Κώστα Προδρομίτη στην ομάδα εφήβων Κ17 του ΑΟΞ ο 21χρονος Βαγγέλης Περπερίδης. Συγκεκριμενα θα βρεθεί για το μεταπτυχιακό του στον τομέα της Προπονητικής Ποδοσφαίρου και Ανάλυσης (Football Coaching and Analysis) στην Αγγλία και συγκεκριμέν στο Etihad Stadium, το γήπεδο της Manchester City.

Η ανάρτηση του Περπερίδη: Στα 21 μου για λίγο ακόμα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, τον Σεπτέμβριο θα έχω την τιμή και την ευλογία να κάνω ένα από τα όνειρα μου πραγματικότητα. Να κάνω το μεταπτυχιακό μου (MSc) στον τομέα της Προπονητικής Ποδοσφαίρου και Ανάλυσης (Football Coaching and Analysis) στο Manchester και συγκεκριμένα να κάνω το Etihad Stadium, το γήπεδο της Manchester City, μέρος της καθημερινότητας μου. Αλλά μπροστά σε αυτό αφήνω πίσω μου κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η παρουσία μου κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς στην Κ17 της Π.Α.Ε. Ξάνθης ήταν η ομορφότερη εμπειρία στη ζωή μου. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς στο γήπεδο, ατέλειωτες ώρες ανάλυσης στον υπολογιστή και ατέλειωτες συζητήσεις με τους παίκτες. Βράδια που δεν μπορείς να κοιμηθείς από την αδημονία της επόμενης προπόνησης ή αγώνα. Σκέψεις, ιδέες, προβληματισμοί δεν αφήνουν το μυαλό στιγμή να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Ο τρόμος μην αδικήσεις κάποιο παιδί είναι συνέχεια εκεί. Ο φόβος μήπως δεν είναι έτοιμοι ηλικιακά να δεχτούν τόσο όγκο πληροφοριών. Αλλά τα παιδιά να είναι πάντα εκεί να μας δικαιώνουν με την εξέλιξη τους. Τόσο περήφανος για αυτήν την δουλειά, τόσο περήφανος για την εξέλιξη και βελτίωση αυτών των παιδιών που κάνανε τον ρόλο μας πολύ πιο εύκολο.

Και αυτή η σπουδαία δουλειά άρχιζε και τελείωνε από τον καλύτερο συνεργάτη που θα μπορούσα να έχω ποτέ, αυτόν που καθόρισε με την νοοτροπία του και τις γνώσεις του το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής μου προσωπικότητας και όχι μόνο. Έναν άνθρωπο- προπονητή πολυτέλεια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δη το αναπτυξιακό αλλά και πλέον οικογένεια. Κώστα Προδρομίτη σε ευχαριστώ για όλα! Άδα, Κότσακ, Σιμ, Μάκρι, Κάλα, Πλάτσι, Τσάγκα, Ίγνα, Ίσαακ, Σταμ, Ζίπι, Μαύρο, Γκάρι, Αμάνα, Αλή, Κωστάκη, Κάραμ, Αράμπι, Ζιακ, Μέλε, Τσομπ, Χατζ, Κάρα, Κούτσι, Τύρια, Άρμαν, Σέβδι, Λεφ, Μέτε, Πάτη, Χοτς, Άνθου, Ίω, Πάρο σας ευχαριστώ γι αυτήν την μοναδική εμπειρία, ελπίζω αυτά που μάθατε φέτος να τα κρατήσετε για όλη σας την ζωή, ποδοσφαιρικής και μη, και σας υπόσχομαι ότι μέχρι να κρεμάσετε τα παπούτσια σας δεν θα σταματήσω στιγμή να είμαι δίπλα σας σε κάθε σας βήμα.