Οι συμβουλές Σιδηρόπουλου στον «Teo Black» και οι νέες βολές προς τον Ερασιτέχνη Εθνικό

Το θέμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα και ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος προχώρησε σε τρίτη δημόσια παρέμβαση μέσα σε τρεις ημέρες για το θέμα που έχει προκύψει με την όλη στάση του Θεόδωρου Μαυρίδη στο τελευταίο ΔΣ της Super League.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του Teo Black ο Σιδηρόπουλος σχολίασε: «Έχω πει πολλές φορές και στον ίδιο, ότι δεν πρέπει να τον πιάνει το οπαδικό του. Κι αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Έχει προσφέρει πράγματι πολλά στον Εθνικό ο Θόδωρος, δεν τον κατηγορώ. Είναι η ψυχή της ομάδας. Ίσως όμως δεν κατάλαβε τι έκανε με αυτή τη στάση του. Εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος στον οπαδικό φανατισμό γιατί έχει καταστρέψει τον αθλητισμό. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και στην πολιτική. Είναι πράγματα που του τα έχω πει και προσωπικά. Για έναν άνθρωπο 60 ετών, υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τις ομάδες. Ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτες σε καμία μεγάλη ομάδα»!

«Είναι κρίμα, είναι αδιανόητο να γίνεται ο Εθνικός και οποιαδήποτε μικρή ομάδα όχημα για τους μεγάλους», ήταν επίσης η πρώτη ατάκα του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου σε συνέντευξη που παραχώρησε και στο sdna, μετά από όσα έλαβαν χώρα στο πρόσφατο Δ.Σ. της Λίγκας, με τον εκπρόσωπο της ομάδας, τον Θόδωρο Μαυρίδη να δέχεται έντονη κριτική για τη στάση που κράτησε. Ο Άκης Σιδηρόπουλος έστρεψε επίσης τα βέλη του για ακόμα μια φορά στη διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού.

«Έγινε μια προσπάθεια πέρυσι με διοίκηση Χατζησταύρου, ο Ερασιτέχνης την έδωσε σε μια ομάδα πέντε ατόμων, που έκαναν προσπάθειες, παρότι δεν είναι γνώστες αλλά ήταν σίγουρο ότι θα αποτύχουν γιατί δεν είχαν στήριξη. Γιατί δεν βοηθάει πραγματικά ο Ερασιτέχνης; Αν δεν καταλάβει ότι το πρώτο τμήμα είναι το βόλεϊ, το οποίο μάλιστα κοντεύει τη συμπλήρωση 50 χρόνων κι αποτελεί τη σημαία του συλλόγου, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Πρέπει να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την ομάδα στην Α1. Διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να πορευτούν», ανέφερε αρχικά o Σιδηρόπουλος και πρόσθεσε για τη σημερινή κατάσταση:

«Πρόκειται για μία παρατημένη ομάδα, τόσο αγωνιστικά-βαθμολογικά, όμως και διοικητικά. Ο στόχος του Ερασιτέχνη θεωρώ πως είναι να πέσει κατηγορία ο Εθνικός. Μετά βέβαια είναι δεδομένο πως δεν θα είναι εύκολη η άνοδος. Θα είναι άθλος γιατί θα υπάρχουν διπλάσια έξοδα για να αποκτηθούν παίκτες, να γίνουν ταξίδια κι όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει ντόπιο υλικό, με εξαίρεση 2-3 παιδιά. Εκτιμώ όμως πως δεν αξίζει να εξαφανιστεί μία ομάδα επειδή χρωστάει 60-70.000 ευρώ. Το ποσό είναι σίγουρα διαχειρίσιμο, ιδίως για μια πόλη των 100.000 ανθρώπων. Μία πόλη με προοπτική».

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως: «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι βλέπει κάποιος μια ομάδα σαν επιχείρηση. Εγώ πήγα το ’91 στον Εθνικό και τελείωσα το 2014. Δε θυμάμαι καμία χρονιά να ήταν ρόδινα τα πράγματα στην ομάδα. Αν ήταν έτσι, θα ήμασταν όλοι διαχειριστές, να μας έλεγαν ελάτε πάρτε τις χορηγίες και τα έσοδα και πράξτε όπως νομίζετε. Εντάξει, όλοι κάναμε λάθη. Και η δική μας διοίκηση έκανε, μετά τη διοίκηση Παρασκευόπουλου και όλοι έκαναν αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Στη συνέχεια ο Γιωργος Φραδελάκης του sdna ζήτησε ένα σχόλιο από τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό βόλεϊ αλλά και την κατάσταση στην Α1. «Δεν είμαι και ειδικός, αλλά σίγουρα δεν μου αρέσει καθόλου το πρωτάθλημα των 10 ομάδων. Θεωρώ πως μειώνει την ποιότητα του πρωταθλήματος. Το να αρχίζει δηλαδή τον Οκτώβριο και να τελειώνει Μάρτιο; Έτσι δε μπορείς να προσελκύσεις χορηγούς, σε λίγο θα γυρίσουμε στο 1970, με 8 ομάδες και 4 γύρους. Δεν υπάρχει αίγλη στο πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του, βλέπουμε ότι έχουμε μία κατηγορία δύο ταχυτήτων». 

Όσο για το αν είναι υπέρ της συνέχισης ή της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Ακης Σιδηρόπουλος έχει ξεκάθαρη γνώμη: «Εγώ θα άκουγα πρώτα αυτά που προτείνουν οι ειδικοί. Γνώμη μου όμως είναι ότι θα πρέπει να διακοπεί γιατί προερχόμαστε από δύο μήνες χωρίς προπόνηση και ελλοχεύει ο κίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς. Συν τοις άλλοις τα γήπεδα θα είναι άδεια, ο κόσμος θα απουσιάζει από τα γήπεδα και το άθλημα γίνεται για τον κόσμο. Ας συμβεί ό,τι και στις περισσότερες χώρες. Δεν χάλασε κι ο κόσμος να μην πάρει ένα πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Δεν το είχε και σίγουρο από τη στιγμή που υπήρχαν μπροστά πλέι οφ, τόσες ανατροπές γίνονται. Δεν θα ήταν ωραίο να κριθεί ο πρωταθλητής με ψηφοφορία»…