Σοκ και στη Θράκη από την ξαφνική απώλεια Γκίμα σε ηλικία μόλις 55 ετών από ανεύρισμα

Για την «γειτονιά των αγγέλων» έφυγε ο Δημήτρης Γκίμας σε ηλικία 55 ετών από ανεύρυσμα, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του, του Φίλιππου Βέροιας αλλά και ανθρώπων του μπάσκετ στη Θράκη.

Ο Δημήτρης Γκίμας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (16/05) στο σπίτι του, όπου κι έμενε μόνος του. Ο Φίλιππος Βέροιας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς».

Ο Δημήτρης Γκίμας έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου, του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. Ως προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 και μάλιστα από το 1999 που ανέλαβε την πρώτη ομάδα του Φίλιππου και δεν εγκατέλειψε ποτέ, έκανε τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10, ενώ την σεζόν 2012-2013 οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 Κατηγορία.

Σε όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε ουκ ολίγες φορές ως αντίπαλος με ομάδες της Θράκης, τα τελευταία χρόνια κυρίως με την Ασπίδα Ξάνθης όταν είχε ανέβει στη Β’ Εθνική. Η φωτογραφία με τον Κώστα Ιωαννίδη είναι μετά από τον προπέρσινο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο παλατάκι του Ευμοίρου, στην Ξάνθη.

«Δεν μπορούμε να το συνειδητοποίσουμε αυτό που ακούσαμε σήμερα το πρωί. Μίλησα με άλλους δυο τρεις συναδέλφους και μου είπαν το ίδιο. Είχαμε υπάρξει αντίπαλοι στο παρελθόν. Έναν κύριος με το Κ κεφαλαίο. Νομίζω ότι αύριο το πρωί θα ξυπνησω και δεν θα ισχύει η ειδηση», είπε στο ThrakiSportS ο Κώστας Ιωαννίδης. Και πρόσθεσε: «Αν δεν ήταν ο κύριος Γκίμας, το μπάσκετ της Βέροιας δεν θα ήταν σε αυτό το επιπεδο. Αφιέρωσε στο μπάσκετ όλη του τη ζωή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ να το πιστέψω...».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, επίσης της Ασπίδας, έσπευσε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook να αποχαιρετίσει τον Δημήτρη Γκίμα, καθώς το σοκ είναι μεγάλο και για τους ανθρώπους του μπάσκετ στην Θράκη, ειδικά για όσους είχαν διασταυρωθεί οι δρόμοι με τον επί χρόνια προπονητή του Φίλιππου…