Πίστη Τοροσίδη: «Την Κυριακή που ανοίγουν οι εκκλησίες θα κοινωνήσω χωρίς κανέναν φόβο»

Ξεκάθαρος στο θέμα της Θείας Κοινωνίας που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία με αφορμή και το άνοιγμα των εκκλησιων την Κυριακή εμφανίστησε σε δήλωσή του σε εκκλησιαστικό μέσο ενημέρωσης ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας συντάχθηκε με άλλα πρόσωπα σε αυτό το ζήτημα βαθιάς πίστης δηλώνοντας ότι δεν έχει κανέναν φόβο για να μεταλάβει το πρωί της Κυριακής.

Ερωτηθείς από το «Βήμα Ορθοδοξίας», ο Βασίλης Τοροσίδης, είπε ότι «την Κυριακή που ανοίγουν οι εκκλησίες θα κοινωνήσω χωρίς κανένα φόβο διότι πιστεύω στη Θεία Κοινωνία που είναι Σώμα και Αίμα Χριστού».

Ως πνευματικό τέκνο του Αγίου Ορους ο Βασίλης Τοροσίδης τοποθετήθηκε ευθέως χωρίς κανένα δίλημμα ως προς την Θεία Κοινωνία.

Πάνω στο ίδιο θέμα, το ίδιο μεσο φιλοξενεί δήλωση και της ηθοποιού Μαρίας Σολωμού, του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου που μεγάλο διάστημα πριν γίνει γνωστός τραγουδούσε στο Ηχοδρόμιο της Κομοτηνής αλλά και ο επίσης ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Υπέρ της Θείας Κοινωνίας έχει ταχθεί και η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας και είπε ότι όποιος πάει και κοινωνήσει την Κυριακή δεν πρόκειται να κολλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητιέται πολύ καιρό, αλλά αναθερμάνθηκε αφενός με το άνοιγμα των εκκλησιώ, αφετέρου μετά τη δήλωση του καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics Ηλία Μόσιαλο, που υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

.