Αθλητάμπουρας: Η επίθεση στον Σιδηρόπουλο ελέω Τέο Μπλακ και οι ανακατατάξεις στο ΔΣ της Ξάνθης

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ πάμε σε επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στην χώρα, κόντρα σε αυτό που διαφαινόταν μέχρι και μερικές μέρες πριν. Πρώτα θα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο όπου παίζονται τα πιο πολλά λεφτά και όπου υπάρχει σαφής οδηγία από την ΟΥΕΦΑ να τελειώσουν οι σεζόν με πιθανές κυρώσεις σε όσες χώρες δεν το κάνουν – όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ έχει συνέπειες πάντως και στα άλλα ομαδικά αθλήματα – αν και υπάρχει ένα ζήτημα με τους κλειστούς χώρους και ένα ακόμα πιο μεγάλο καθώς τα κλειστά γυμναστήρια σε πολλές περιπτώσεις. Βέβαια στο μπάσκετ λίγο δύσκολο να υπάρχει συνέχεια, δεδομένων και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, αλλά στο βόλεϊ παίζεται έντονο παρασκήνιο. Η υπόλοιπη Ευρώπη στην πλειοψηφία της σφύριξε λήξη, αλλά στην Ελλάδα το παρασκήνιο είναι έντονο και σε αυτό ενεπλάκη μάλλον αθελά του και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που έχει γίνει εδώ και μερικές μέρες πρώτο θέμα σε μερίδα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης.

* * * * *

Ο Θεόδωρος Μαυρίδης ήταν ο… διαιτητής της αναμέτρησης των παλαιμάχων στην αρχή της σεζόν για την παραμονή του Εθνικού στην Α1 Ανδρών! Η αγάπη του για τον σύλλογο δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, όπως και αυτή που έχει για τον Ολυμπιακό. Για αυτό και ήταν λάθος που δεν τον προστάτευσε η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός και τον άφησε να την εκπροσωπεί στις κρίσιμες ψηφοφορίες που αφορούσαν την κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δεν προστατεύθηκε ο ίδιος ο σύλλογος – και αυτό παρόλο που είχαν γίνει έγκαιρα από το ThrakiSportS οι σχετικές επισημάνσεις…

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ δημοσίευμα του ThrakiSportS για την συμμετοχή και τις θέσεις του Teo Black στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας προκάλεσε όχι απλά την αναπαραγωγή από αθηναϊκά ΜΜΕ αλλά έδωσε το έναυσμα για να ψάξουν και να αναδείξουν πραγματα που είναι μεν τα πιο πολλά γνωστά στο Εβριτικο κοινό σε σχέση με το ερυθρόλευκο παρελθόν του εκπροσώπου του Εθνικού, αλλά ίσως δεν ήταν στους Αθηναίους. Το αποτέλεσμα; Εξαιτίας αυτής της επιλογής της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός, που κάλυψε μεν απόλυτα τον Θόδωρο Μαυρίδη αλλά δεν φρόντισε να προστατεύσει ούτε τον ίδιο ούτε τον σύλλογο, εν τέλει να ξεκινήσει ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε Ολυμπιακούς από τη μια μεριά και Παναθηναϊκούς και Παοκτζήδες από την άλλη, με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και τον εκπρόσωπό της να βρίσκονται στη μέση μετά τα δικαιώματα που δόθηκαν για αυτό.

ΟΙ ΜΕΝ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΑΝ παλιές αναρτήσεις του (δεδηλωμένου οπαδού του Ολυμπιακού) Θόδωρου Μαυρίδη στο facebook. Αποκάλυψαν μέχρι και έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Teo Black είχε οριστεί εκπρόσωπος του ΤΑΑ Ολυμπιακός σε σύσκεψη στην Αστυνομία της Αλεξανδρούπολης για τα μέτρα τάξης. Μίλησαν για το θέμα μέχρι και με τον ιστορικό αρχηγό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, ο οποίος επέλεξε να βγει μπροστά και να αναδείξει τα ζητήματα που ταλανίζουν τον ιστορικό σύλλογο δίνοντας ο ίδιος το έναυσμα για αυτό με το δημόσιο σχόλιό του στο facebook, στο αρχικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS, του οποίου οι πληροφορίες δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν.

ΟΙ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ να αναλάβουν την υπεράσπιση του Teo Black μιλώντας για μεθοδευμένη στοχοποίηση και υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα «ότι ο άνθρωπος είναι Ολυμπιακός και δεν το κρύβει (όπως είναι Παναθηναϊκοί και Παοκτζήδες και άλλοι πρώην και νυν παράγοντες του Εθνικού)» αλλά και «ότι εκπροσώπησε τους ερυθρόλευκους σε μια καθιερωμένη σύσκεψη της ΔΕΑΒ για τα μέτρα τάξης». Κάποια μέσα ωστόσο ανέλαβαν ανέλαβαν αυτήν την υπεράσπιση κάνοντας και ευθεία επίθεση και στον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, επειδή παρουσιάστηκε ως ζωντανή ιστορία του Εθνικού.

Η βράβευση του Σιδηρόπουλου από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε επιχείρημα αποδόμησης της παρέμβασης του ιστορικού αρχηγού του Εθνικού για ορισμένα ερυθρόλευκα έντυπα – αν και η παρέμβαση περισσότερο για όσους την διάβασαν αναλυτικά και δεν έμειναν στους τίτλους, είχε να κανει πρωτίστως με τον Εθνικό παρά με την (λανθασμένη) στάση του στις ψηφοφορίες για να δοθεί το πρωτάθλημα στα χαρτιά στον Ολυμπιακό…

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑ από τα δημοσιεύματα του ερυθρόλευκου Τύπου, το οποίο έσπευσε να συμπληρώσει στα σχόλια για την ζωντανή ιστορια του Εθνικού: «Προφανώς και ξέχασαν ότι ο Σιδηρόπουλος αγωνίστηκε για 7 χρόνια από το 1996 μέχρι το 2003 στον Παναθηναϊκό και είναι γνωστός για τα… Παναθηναϊκά του αισθήματα. Προφανώς αυτό δεν είναι επιλήψιμο. Ούτε ότι είχε τιμηθεί από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την προσφορά του. Απλά αυτά είναι μια πτυχή του προφίλ του Σιδηρόπουλου που δεν…χρειάζεται να αναφερθεί σε κατευθυνόμενα άρθρα ειδικού σκοπού…».

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΩΣ η ιστορική εβρίτικη ομάδα ήρθε στο προσκήνιο, έστω και όχι για καλό λόγο. Και πέρα από την οποια κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στις παρεμβάσεις του Σιδηρόπουλου δόθηκε στον ίδιο η δυνατότητα να σηκώσει το ζήτημα της ιστορίας και του μέλλοντος του Εθνικού. «Δεν είναι μυστικό καθώς το γνωρίζουν όλοι στην πόλη εδώ ότι πρόθεση του Ερασιτέχνη είναι να μην υπάρχει ομάδα. Είναι κρίμα να εξαφανιστεί αυτή η ομάδα για τις ιδέες κάποιων ανθρώπων. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να σηκωθεί ο σύλλογος αν πέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σιδηρόπουλος στις παρεμβάσεις του, που μόνο σχέση με την κόντρα των βουβαλιών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δεν έχει.

ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ευκαιρία έστω και με αυτήν την αφορμή να ξεμπερδέψει η κατάσταση, να ληφθούν οι αποφάσεις και να τεθούν όσοι είναι να τεθούν έγκαιρα προ των ευθυνων τους. Τα λάθη έγιναν και από τις προηγούμενες αλλά συνεχίστηλαν και από την νυν διοίκηση με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα των τελευταίων ημερών, αλλά καθώς όλα δείχνουν ότι η χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο σώζεται έστω και στο… παρά ένα και ο σύλλογος δεν υποβιβάζεται, καλό θα ήταν όλη αυτή η προβολή να αποτελέσει την αφορμή να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ ο σχεδιασμός για τη νέα εποχή. Να χτυπηθούν τώρα οι πόρτες που πρέπει να χτυπηθούν, να τεθεί ένας χρονικός ορίζοντας μηνός και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το διάστημα που θα βγαίνουμε σιγά σιγά όλοι από την καραντίνα, τότε κανείς να μην μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

* * * * *

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ αλλά εξελίξεις θα ακολουθήσουν και την ΠΑΕ Ξάνθη που μπορεί όμως σας έχω αναφέρει να μην κατέφυγε στο CAS για το ίδιο το CAS φαίνεται ότι αποκτά ιδιότητα διαδίκου, από την στιγμή που η ομάδα της Θράκης περιλαμβάνεται στο δικόγραφο. Άλλωστε ο Ολυμπιακός ζητάει τον υποβιβασμό της, οπότε το Διεθνές Δικαστήριο όφειλε να εημερώσει την ΠΑΕ Ξάνθη για αυτήν την προσφυγή και να παράσχει στο νομικό της επιτελείο όλα τα έγγραφα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση της Ξάνθης μπορεί να γίνει μόνο χειρότερη, αφού αν πχ το CAS κάνει δεκτή την προσφυγή του ΠΑΟΚ και τον αθωώσει, αυτό μοιραία θα έχει αντίκτυπο και στην Ξάνθη και ας μην προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάννης. Αυτά θα τα δούμε στο μέλλον ωστόσο.

Μέχρι σήμερα ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, ο Γιώργος Μπερμπέρογλου έκανε συχνά τις όποιες βραβεύσεις σε πρόσωπα του αγωνιστικού τμήματος ή της κοινωνίας της Ξάνθης. Δεδομένης της προσφοράς και του φιλικού τρόπου με τον οποίο αποχωρησε από τα διοικητικά δρώμενα της Ξάνθης, θα πρέπει να αναμένουμε μια από τις επόμενες βραβεύσεις να είναι προς το πρόσωπό του.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ των ημερών στην κορυφαία θρακιώτικη ομάδα αφορούσε ωστόσο τα διοικητικά της, αφού αγωνιστικά δεν μπορούμε να προσδοκούμε τίποτα αυτήν την περίοδο. Και δεν είναι άλλη από την αποχώρηση του Γιώργου Μπερμπέρογλου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μετά από 10 χρόνια παρουσίας σε αυτό. Ιούνιο του 2010 εξελέγη για πρώτη φορά, στα πλαίσια απόφασης του Πανόπουλου να κάνει άνοιγμα στους φιλάθλους της πόλης. Μάιο του 2020 ο τελευταίος εκπρόσωπος στο ΔΣ της ΠΑΕ των παλαιών συνδέσμων οπαδών της ομάδας αποχωρεί.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι αποχωρεί εντελώς φιλικά και σίγουρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο παρασκήνιο. Ηταν παρών σε ό,τι χρειαζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρών και στην κρίσιμη τελευταία συνέντευξη Τύπου του Πανόπουλου, παρών και στο γήπεδο – έστω και αν κόντεψε πριν μερικούς μήνες να φάει… ξύλο μέσα στην εξέδρα των επισήμων των Πηγαδίων από «νταή» οπαδό της ΑΕΚ, μέλος αρκετά ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας του Έβρου, κατά την τελευταία αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους του δικέφαλου του νότου στο Αρένα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε ο νεαρός Κωνσταντίνος Γεωργούλας, γιος κουμπάρου του Πανόπουλου, ο οποίος πάντως μόνο ως εκπρόσωπος των οπαδών δεν μπορεί να χρεωθεί στο νέο ΔΣ παρά τα μόλις 31 χρόνια της ηλικίας του. Τεχνοκράτης είναι ο άνθρωπος, με σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και ειδίκευση με μεταπτυχιακό στον τομέα διοίκησης επιχειρήσεων. Πάνω από όλα όμως, το νέο έμπιστο πρόσωπο του Πανόπουλου πέραν των Αρη Πιαλόγλου και Νίκου Δαμκαλή που μετά την αποχώρηση Μπερμπέρογλου είναι και τα μόνα πλέον μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη που θα συμπληρώσουν ολόκληρη δεκαετία με σταθερή παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο της θρακιώτικης ομάδας…

Ο Αθλητάμπουρας