Παρέμβαση Σιδηρόπουλου και Τελόπουλου για τη στάση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο ΔΣ της Volley League

Πανελλαδικό θέμα έγινε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS για όσα διαδραματίστηκαν στο κρίσιμο ΔΣ της ΕΣΑΠ την περασμένη Τρίτη, την εκπροσώπηση σε αυτό του ΤΑΑ Εθνικός από τον Θεόδωρο Μαυρίδη και την ευθεία ταύτισή του με τις θέσεις που εξέφρασε στη συνάντηση αυτή ο Ολυμπιακός.

Το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Πέμπτης με το οποίο κάλυψε απόλυτα τον εκπρόσωπό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  «όσον αφορά την ψηφοφορία στην διαδικτυακή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, ο κ. Μαυρίδης ψήφισε έτσι όπως είχαμε συζητήσει και συμφωνήσει». Η αποστροφή αυτή ωστόσο δημιουργεί νέα ερωτηματικά, αφού καμία ομάδα δεν ήξερε τι ερωτήματα θα τεθούν στην ψηφοφορία.

«Πως είναι δυνατόν η διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να είχε συζητήσει και συμφωνήσει; Με ποιον; Υπήρχε κάποια μυστική ενημέρωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ή μπορεί να υπήρχε μια… προεργασία ώστε να ψηφίζει ανάλογα με το ερώτημα; Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη ομάδα ψήφισε «δαγκωτό» τις θέσεις που εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό;», αναρωτιέται ρητορικά το sdna που σήκωσε ψηλά το θέμα.

Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε αθλητικές εφημερίδες και σηκώθηκε πολύ από αρκετά μέσα ενημέρωσης – αν και η αλήθεια είναι ότι μια περίεργη σιωπή επικράτησε στα περισσότερα μμε που ασχολούνται με το ίδιο το άθλημα του βόλεϊ. Την Πέμπτη υπήρξε ένα δημοσίευμα στο μπλογκ του liberovolley που κάνει λόγο για «ανθρωποφάγους» (δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ) ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι ιστοσελίδες fws ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ) και to10 απο το μεσημέρι της Πέμπτης (δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ). Μάλιστα αυτά τα δύο κατά βάση δημοσιεύματα έδωσαν αφορμή στο sdna να υποστηρίξει ότι «η ενορχηστρωμένη ενόχληση τους, θυμίζει έντονα την αντίδραση τους, όταν προστάτευαν και… αποθέωναν αυτή που σύμφωνα με τον Εισαγγελέα βαφτίστηκε ως “Συμμορία” και η οποία στο πέρασμα της δημιούργησε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, βιάζοντας την κοινή λογική και καταπατώντας αμέτρητους ηθικούς και νομικούς κώδικες».

Για τις αποκαλύψεις του ThrakiSportS, οι οποίες στην ουσία τους δεν διαψεύστηκαν αλλά μάλλον… επιβεβαιώθηκαν από την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός, υπήρξε ωστόσο αντίδραση και εκ των έσω, μέσω του ThrakiSportS. Ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος είναι η ζωντανή ιστορία του συλλόγου, από τους πιο εμβηματικούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του, με προσφορά πάνω από δύο δεκαετίες στον σύλλογο, περνώντας από όλα τα πόστα (από αθλητής μέχρι διοικητικό στέλεχος). «Κρίμα για τον τεράστιο αυτό σύλλογο. Να γίνεται άρμα του καθενός», ήταν το επώνυμο του σχόλιο του Σιδηρόπουλου στο άρθρο του ThrakiSportS.

Ακριβώς από κάτω του απάντησε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΤΑΑ και αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αντώνης Τελόπουλος. «Φορούσαμε το μπλουζάκι ο Εθνικός στην Α1, αλλά οι καινούργιοι σωτήρες μετά την συνέντευξη τύπου που θα έδιναν τα πάντα, ούτε μέχρι την Κρήτη πήγαν, ούτε θα συνεχίσουν -κατά δήλωση του εκπροσώπου τους- στην Α1, παρότι τους δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουν την ομάδα από την αρχή τώρα που έφυγαν οι «ανίκανοι». Τα δημόσια σχόλιά τους ήδη προβάλλονται από αθηναϊκές ιστοσελίδες όπως το sdna και το onsports, διατηρώντας στον αφρό το θέμα.

Ένα θέμα που ξεκάθαρα – για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις – δεν αποτελεί μομφή προς τον ίδιο τον Θεόδωρο Μαυρίδη, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις και καλά έκανε και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό. Δημιουργεί ωστόσο μεγάλο (ηθικό) ζήτημα στην τριμελή διοίκηση του ημιεπαγγελματικού τμήματος βόλεϊ αλλά και ευρύτερα του Ερασιτέχνη ΜΓΣ Εθνικού που την διόρισε, από την στιγμή που αφενός δεν βρέθηκε κάποιο από τα μέλη της για να εκπροσωπήσει τον σύλλογο, όπω λογικά θα έπρεπε, αφετέρου εν τέλει προσφέρθηκε πλήρης κάλυψη στα λόγια και τις ψήφους του ανθρώπου που ορίστηκε εκπρόσωπός της στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ.