Επέτειος: 35 χρόνια από την πρώτη άνοδο του ΑΟ Ορεστιάδας στην Α’ Εθνική στο μπαράζ της Πάτρας

Συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τον τελικό μπαράζ του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας με τον Παράδεισο Αμαρουσίου στην Πάτρα, που οδήγησε τον ΑΟΟ στην Α΄Εθνική και σηματοδότησε τη μεγάλη πορεία του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Ήταν 5 Μαΐου του 1985 (5/5/85) όταν πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός αυτός αγώνας. «Στη φωτογραφία διακρίνουμε τους παίκτες Γιώργο Τεμελούδη, Τουντζιαράκη, Νίκο Ντεβετούδη, Γιώργο Πασαλίδη, Νίκο Μοσχοφίδη, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Μπάμπη Καλογιαννίδη», επισημαίνει ο Σταύρος Παπαθανάκης στο μπλογκ του Βορέα, όπου δημοσιεύεται και η σχετική εικόνα.

Προπονητής της ομάδας στο μεγάλο αυτό αθλητικό ορόσημο ήταν ο Ηλίας Ιεροκλής. Μαζί με τη διοίκηση κοντά στην ομάδα είχε βρεθεί ο τότε δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας Νικόλαος Ευαγγέλου με τον αντιδήμαρχο Κώστα Παπαδαμάκη, ενώ από τη διοίκηση ο πρόεδρος του ΑΟΟ Αντώνης Παναγόπουλος και τα μέλη Αργύριος Νεχνεντίδης και Ρούλης Μασούδης.

«Το αστέρι του ΑΟΟ έλαμψε για αρκετά χρόνια και πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους και τους κατοίκους της περιοχής! Το πιο εμβληματικό σύμβολο της Νέας Ορεστιάδας που γέννησε το ομορφότερο σύνθημα που ακούστηκε στα 100 σχεδόν χρόνια από την ίδρυση της: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ… ΚΑΘΗΚΟΝ-ΠΙΣΤΗ-ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ!», καταλήγει στο ικρό αφιέρωμά του ο Σταύρος Παπαθανάκης.