Επέτειος: 15 χρόνια από το πιο ιδιαίτερο και συγκινητικό γκολ στην καριέρα του Λουτσιάνο

Ήταν 15 Μαΐου 2005, μόλις τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη του… μεγάλου Βραζιλιάνου Πελέ στην πόλη της Ξάνθης.

Ο ΑΟΞ αντιμετώπιζε την Καλλιθέα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε έναν αγώνα που ήθελε τη νίκη προκειμένου να διεκδικήσει την καλύτερη θέση στην ιστορία της θρακιώτικης ομάδας στην Α’ Εθνική (4η), ενώ είχε ήδη «τσεκάρει» την ευρωπαϊκή έξοδο!

Μια μέρα πριν το παιχνίδι ο Λουτσιάνο δεχόταν ένα τηλεφώνημα από την Βραζιλία που τον πληροφορούσε για την απώλεια του πατέρα του. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στην Ελλάδα, έδωσε το «ok στον Μαντζουράκη να τον χρησιμοποιήσει και στο 63′ σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για το τελικό 1-0 στα Πηγάδια.

Αναμφισβήτητα το πιο ιδιαίτερο και συνάμα συγκινητικό τέρμα στην καριέρα του Λουτσιάνο (φωτό αριστερά λίγο μετά την επίτευξή του από την Ξάνθη-Sport που είχε πριν μερικές εβδομάδες αναδείξει αυτήν την “μικρή ξανθιώτικη ιστορία”, ενώ οι υπόλοιπες από τον συγκεκριμένο αγώνα προέρχονται από το αρχείο της InTime).

Η σύνθεση της Ξάνθης σε εκείνο το παιχνίδι: Πιζανόφσκι, Κορδονούρης, Παβιό, Σίκοφ, Τοροσίδης, Μαχράτζε, Κάραμπας, Πρίτας, Λουτσιάνο, Μπαϊκαρά, Καζάκης – ενώ έπαιξαν και οι Νικάσιο, Ζαπρόπουλος, Κλέμπερ.