Οι Θρακιώτες που έζησαν από κοντά τον συγκλονιστικό τελικό της Πόλης το 2012! (+photos)

Σαν σήμερα πριν 8 χρόνια, ο Ολυμπιακός έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, απέναντι στην Τσέσεκα Μόσχας, κερδίζοντας την με 62-61 στον ίσως συγκλονιστικότερο τελικό όλων των εποχών. Εμείς πάντα με θρακιώτικη ματιά, ψάξαμε και βρήκαμε Θρακιώτες, ή ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό της Θράκης και ήταν παρόντες στην Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά ο Βασίλης Στοάκης, υπεύθυνος Τύπου του Πανθρακικού με καταγωγή από το Διδυμότειχο, βρέθηκε στα δημοσιογραφικά του Σινάν Ερντέμ μαζί με τον αδερφό του Θάνο, αφού έγραφε εκείνο το διάστημα για τον Παρατηρητή της Θράκης και την Sportday για τον Πανθρακικό.

Επίσης, ο Δημήτρης Μιχέλης, πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, ήταν παρόντας στον σπουδαίο τελικό, που μάλιστα όπως χαρακτήρισε σήμερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook: «Ήταν το κορυφαίο game winner της δεκαετίας».

Ακόμα, ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης Γιάννης Στεφανίδης, ήταν στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον πρώην παίχτη της Ασπίδας Χρήστο Κηπουρό.

Χαρακτηριστική φωτογραφία από την στιγμή της απονομής του τροπαίου δημοσίευσε και ο προπονητής του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, Τόλης Ροκίδης.

Τέλος, ο προπονητής του γυναικείου τμήματος της Ασπίδας Ξάνθης Νεδήμ Καρά Αχμέτ, ήταν εκεί μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και τον προπονητή του παιδικού τμήματος Κώστα Ιωαννίδη, στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με την Τσεσεκά Μόσχας δύο μέρες νωρίτερα, που έχασε στις λεπτομέρεις και ίσως άδικα στο ίδιο γήπεδο.

Κλείνοντας… θρακιώτικα όπως σηνιθίζουμε, αξιοσημείωτο είναι πως στην περιγραφή της ΕΡΤ δίπλα στον Βαγγέλη Ιωάννου, ήταν ο Ξανθιώτης Γιώργος Λημνιάτης.