Γ’ Εθνική: «Περηφάνια να αγωνίζεσαι για τις ομάδες της περιοχής σου» δηλώνει ο Μιχάλης Ζαρόπουλος

Δηλώσεις στην τοπική αθλητική ιστοσελίδα των Τρικάλων (σportrikala) έκανε ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και νυν του ΑΟ Τρικάλων, Μιχάλης Ζαρόπουλος.

Ο πορτιέρο από την Καλαμπάκα βρίσκοταν στο δυναμικό του ΑΟΞ από το 2010 αποτελώντας μέλος τόσο των τμημάτων υποδομής του θρακικού συλλόγου όσο και της πρώτης ομάδας για πολλά χρόνια, αγωνιζόμενος σε πολλά παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας.

Η απόφαση του το 2018, όταν και μόλις στα 27 του χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα λύνοντας το συμβόλαιο του με τον Απόλλωνα Αθηνών προκάλεσε αίσθηση. Στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τα Μετέωρα έκανε απίστευτα πράγματα και οι εμφανίσεις του σε συνδυασμό με τα προβλήματα κάτω από γκολποστ του ΑΟΤ, προχώρησαν την μεταγραφή του εκεί το καλοκαίρι. Στην μέχρι τώρα παρουσία εκεί αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου της ομάδας του στην Γ’ Εθνική.

Στις δηλώσεις του στο sportrikala αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, αλλά και στην επιθυμία του από παιδί να αγωνιστεί στην ομάδα της περιοχής του, τα Τρίκαλα. Αναφορικά με την καραντίνα, ο Ζαρόπουλος τόνισε: «Σίγουρα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλον τον κόσμο,  ειδικά για μας του ποδοσφαιριστές που ξαφνικά σταματήσαμε τις προπονήσεις. ‘Έχουμε περίπου δύο μήνες που είμαστε αδρανείς, προσπαθούμε να κάνουμε ατομικές προπονήσεις αλλά αυτό δεν καμία σχέση με την ομαδική προπόνηση.»

Έπειτα, σε ερώτηση για ο αν θέλει να συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα είπε: «Δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω αυτό, οι αρχές θα το κρίνουν. Οι ποδοσφαιριστές εάν όλα είναι οκ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να αγωνιστεί. Ειδικά εγώ θέλω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι απλά να καταχωρηθεί η βαθμολογία και να είμαστε πρώτοι».

Σε άλλη ερώτηση για το αν δικαιώθηκε από την  επιλογή του να έρθει το καλοκαίρι στον ΑΟΤ, απάντησε λέγοντας πως δεν θέλει να μιλάει για δικαίωση και πως: «Θέλω να δείχνω αυτό που μπορώ μέσα στο γήπεδο παρά να λέω ότι δικαιώθηκα».

Σε ερώτηση για το αν έχει μνήμες από μικρός από τον ΑΟΤ όταν ο πατέρας του τον έφερνε στο γήπεδο, ανέφερε: «Κοιτούσα τους παίκτες, το γήπεδο με δέος και ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα αν και αργότερα έφυγα σε μικρή ηλικία για την Ξάνθη. Νομίζω ότι είναι περηφάνια για έναν αθλητή να αγωνίζεται για τις ομάδες της περιοχής απ’ όπου κατάγεται»,