ΕΠΣ Θράκης: «Δεν θα γίνει στο Σιδηροχώρι αυτό που έγινε στον Ίασμο, λογικό να αισθάνονται πίκρα οι άλλες ομάδες» λέει ο Δραγανίδης

Στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» του Ραδιοφώνου του Παρατηρητή της Θράκης μίλησε ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, Πασχάλης Δραγανίδης, με αφορμή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Θράκης από την ομάδα του Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Ο Πασχάλης Δραγανίδης αποτελεί έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών στη Ροδόπη και μία από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες των γηπέδων. Άλλωστε όπου και αν πάει έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρές φιλίες ενώ παράλληλα όλοι οι αντίπαλοι τον σέβονται. Στην εκπομπή μίλησε για την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γενικότερα για την επόμενη ημέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου και παρουσιάστηκε προσγειωμένος και ρεαλιστής ενόψει της επόμενης ημέρας.

Αρχικά, σε ερώτηση του Στοάκη για συναισθήματα του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου, ο Πασχάλης Δραγανίδης απάντησε πως υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες: «Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα βλέπαμε ομηρικές μάχες. Από εκεί και πέρα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της διακοπής και ο τίτλος ήρθε σε εμάς, σίγουρα το πρώτο συναίσθημα ήταν η χαρά για τους κόπους όλης της χρονιάς. Ήταν τιμητικός ο τίτλος με δεδομένο τη δυναμικότητα των αντιπάλων. Σίγουρα οι υπόλοιπες ομάδες νιώθουν την αδικία από αυτήν την απόφαση, όπως και εμείς θα νιώθαμε σε αντίστοιχη περίπτωση».

Σε σχετική ερώτηση για το πως ήταν η φετινή σεζόν με τη Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου, τόνισε: «Παρότι ήμουν νέο μέλος στην ομάδα, γνώριζα τα παιδιά από τις προηγούμενες σεζόν. Με έκαναν να αισθανθώ όμορφα και ο Σπύρος Κουτσογιάννης άφησε την σφραγίδα στην ομάδα. Έτσι ο κόσμος είδε στρωτό ποδόσφαιρο με ωραίους αυτοματισμούς. Ήταν μία πολύ ωραία χρονιά, μία ομάδα-παρέα και μας έδωσε τον τίτλο, ακόμα και πιο πρόωρα από ό,τι υπολογίζαμε».

Για το εάν τον άφησε μια πίκρα το γεγονός πως παρότι κατέκτησε με τον Ιάσμο το νταμπλ αλλά δεν αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική, ο Δραγανίδης απάντησε πως ήταν μια εξέλιξη που «δεν τιμά κανέναν» και πρόσθεσε: «Σίγουρα πάντως αυτό δεν θα γίνει στο Νέο Σιδηροχώρι καθώς οι άνθρωποι είναι δεκαετίες στην ομάδα και ο προγραμματισμός πιστεύω πως θα είναι σωστός για να δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύνολο στην Γ΄ Εθνική. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε αλλά δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είμαι σίγουρος πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν με όλους μας».

Τέλος, έχοντας και την εμπειρία να αγωνίζεται στην Super League με τον Πανθρακικό το 2009 και σε πολλές ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, ρωτήθηκε για το τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει την χαμένη αίγλη στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης και απάντησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με αφορμή την κρίση αυτή θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική. Εμείς ως ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές πρέπει να αναθεωρήσουμε το τι επιδιώκουμε από κάθε ομάδα και τι επιζητούμε από το ποδόσφαιρο. Ίσως είναι ευκαιρία να επιζητήσουμε το άθλημα αυτό καθ΄αυτό και να παραμερίσουμε τις υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις. Αν αγαπήσουμε ξανά το παιχνίδι, ο κόσμος θα αγαπήσει περισσότερο το άθλημα και ίσως οι κερκίδες γεμίσουν και «ανθίσει» το άθλημα».