CAS 2020/A/7019 με… Xanthi FC ο φάκελος που άνοιξε το Διαιτητικό της Λωζάννης για την προσφυγή Ολυμπιακού

Το CAS σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta πολύ πρόσφατα άνοιξε διαδικασία / φάκελο για την προσφυγή του Ολυμπιακού, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν στρέφεται μόνο κατά της ΕΠΟ αλλά και κατά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φάκελος άνοιξε με την εξής ονομασία: «CAS 2020/A/7019 Olympiacos Football Club v. Hellenic Football Federation (HFF) & Club PAOK & Xanthi FC», δηλαδή Ολυμπιακός εναντίον ΕΠΟ και ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΟ Ξάνθη.

Η διαδικασία σε αυτήν την φάση είναι στα πρώτα και αρχικά της στάδια αλλά προχωράει σε επίπεδο έρευνας. Προς το παρόν δεν έχει φιξαριστεί επίσημα ή ανεπίσημα ημερομηνία ακρόασης / εκδίκασης της υπόθεσης με την παρουσία των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σχετικά με την ΕΠΟ πάντως σε αυτήν την περίπτωση καλείται να προασπίσει την ποινή που επέβαλλε δικό της δικαιοδοτικό Όργανο αναφορικά με την διατήρηση του -7 (ως προς την ποινή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας).

Επιπλέον σχετικά με το CAS εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο gazzetta ότι έχουν λάβει την προσφυγή των Πειραιωτών και ότι η προβλεπόμενη διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Στο δημοσίευμα του Δημήτρη Τομαρά δεν γίνεται λόγος για την αντίστοιχη προσφυγή του ΠΑΟΚ.