Άνοδος ΑΟ Θράκης μαζί με τον ιστορικό Ηρακλή από την Γ’ στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας

Την άνοδο στην Β’ κατηγορία ΕΠΣΜ πανηγυρίζει ο ΑΟ Θράκης, κατηγορία στην οποία θα βρίσκεται και το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης προβιβάστηκε στην Β’ ΕΠΣΜ, έπειτα από την οριστική διακοπή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, τερματίζοντας 2η στον 2ο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΜ. Στην ίδια κατηγορία προβιβάστηκε και ο ιστορικός Ηρακλής.

Οι ομάδες κερδίζουν την άνοδό τους, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της ΕΠΣΜ, κατά την οποία οι ομάδες θα εξαργυρώσουν τα προνόμια που προσφέρουν οι θέσεις τους, εφόσον απείχαν περισσότερους από 6 βαθμούς από τον αμέσως προηγούμενο της βαθμολογίας.κερδίζουν την άνοδό τους, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της ΕΠΣΜ, κατά την οποία οι ομάδες θα εξαργυρώσουν τα προνόμια που προσφέρουν οι θέσεις τους, εφόσον απείχαν περισσότερους από 6 βαθμούς από τον αμέσως προηγούμενο της βαθμολογίας.Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΣΜ:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΣΜ:

«Η ΕΠΣ Μακεδονίας, αναλογιζόμενη τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωματεία της μέχρι την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και αξιολογώντας τις αγωνιστικές τους επιδώσεις ανά όμιλο και κατηγορία, αποφάσισε ομόφωνα για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων, με κριτήριο την αγωνιστική τους παρουσία σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν διαφορά έξι βαθμών (δύο νίκες) από το σωματείο που θα ανέρχονταν κατηγορία (πέραν της ομάδας που ήταν πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα) ή που κινδύνευε με υποβιβασμό.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη του και σ’ όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και απέστειλαν τις προτάσεις τους οι οποίες ελήφθησαν υπόψη προς όφελος τόσο των ερασιτεχνικών σωματείων, όσο και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Υπήρξαν δύο προτάσεις.

Μία πρόταση που θα οδηγούσε σε οριζόντια άνοδο ή υποβιβασμό των ομάδων ανά όμιλο και κατηγορία και μία όπου θα εξεταζόταν ξεχωριστά κάθε όμιλος ανά κατηγορία σύμφωνα με τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδο και αυτών που προσπαθούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Επικράτησε ομόφωνα η δεύτερη πρόταση η οποία κρίθηκε πιο δίκαια.

Συγκεκριμένα, από τον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας ανέρχονται στην Α1 ο Αχιλλέας Τριανδρίας και η Δόξα Πενταλόφου καθώς ο Αστέρας Αμπελοκήπων απείχε οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα επειδή η τελευταία ομάδα είχε λιγότερους από έξι βαθμούς από την προτελευταία ομάδα.

Από το 2ο όμιλο της Α’ ανέρχονται στην Α1 ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου και η Θύελλα Περιστερώνα καθώς η ΑΕ Φιλύρου απείχε από τη δεύτερη ομάδα οκτώ βαθμούς και υποβιβάζεται στη Β’ ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Από τον 3ο όμιλο της Α’ προβιβάζονται στην Α1 η Αναγέννηση Επανομής, ο Αετός Βασιλικών και ο Μαραθώνας καθώς ο Ορφέας Σουρωτής απείχε 14 βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και 13 βαθμούς από την τρίτη.

Υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία ο Αριστοτέλης που είχε οκτώ βαθμούς λιγότερους από την ΑΕ Κρήνης.

Με το ίδιο σκεπτικό ανέρχονται από τον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας ο Εθνικός Μαλγάρων, ο ΠΟ Ξηροκρήνης, η Ομόνοια Σταυρούπολης, ο Αξιός Ανατολικού και ο ΓΣ Ηλιούπολης, ενώ υποβιβάζεται ο Σταυραετός Ευξεινούπολης.

Από το 2ο όμιλο ανέρχονται οι Ακρίτες Συκεών, ο Σμυρναϊκός Βαθυλάκου και η ΑΕ Αμπελοκήπων, ενώ υποβιβάζεται η Αστραπή Νεάπολης.

Από τον 3ο όμιλο ανέρχονται η Νίκη Ευκαρπίας, η Ακαδ. Γ. Κούδας και η Ακαδ. Ποδ. Νεάπολης, ενώ υποβιβάζεται ο Μακεδών Εόσμου.

Από τον 4ο όμιλο ανέρχονται η Δόξα Ασσήρου, ο Νέστωρ Οσσας, η Δόξα Γερακαρούς και ο Αρης Καβαλαρίου, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Από τον 5ο όμιλο ανέρχονται η ΑΕ Φαλήρου, ο Κισσός Χορτιάτη, η ΑΕ Πυλαίας, ο Ατρόμητος Τριαδίου και ο ΠΑΟ Διοκητηρίου, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Και από τον 6ο όμιλο ο Απόλλων Κ. Σχολαρίου, η Δόξα Τριλόφου, ο Μέντεκας Καλαμαριάς και η Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη, ενώ υποβιβάζονται οι Ελπίδες Φοίνικα 2011.

Από τη Γ’ κατηγορία ανέρχονται στη Β’ η Δάφνη Ακροποτάμου, η Δόξα Αδένδρου, οι Ελπίδες Αμπελοκήπων, η Ακαδ. Ζ. Ζάχου (1ος όμιλος), οι Ελπίδες Συκεών, ο ΑΟ Θράκης, ο ΑΟ Σούτερς, ο Χαρ. Επαμεινώνδας (2ος), ο ΑΣ Ηρακλής 2015, η Ιταλική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, ο Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης (3ος), ο Ρουβίκωνας, η Αναγέννηση Καλοχωρίου, ο Μ. Αλέξανδρος Π. Βρυσών, η Ενωση Συκεών και η Δόξα Περιβολακίου (4ος όμιλος).

Οσον αφορά στην Α1 κατηγορία η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες».