Εργαζόμενοι των ΕΠΣ σε… απόγνωση από την αναστολή λειτουργίας των γραφείων (και στην Θράκη)

Η ξαφνική και χωρίς σχέδιο καραντίνα που επιβλήθηκε, είχαν σαν πρώτα θύματα τους εύκολους στόχους, τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους και αυτούς στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Είναι οι άνθρωποι που στην ουσία «τρέχουν» τα πρωταθλήματα, εξυπηρετούν τα σωματεία και «τα ακούνε» από αυτά και πολλές φορές και από τους δημοσιογράφους αντί των διοικήσεων. Ο Μπάμπης στην Ξάνθη, ο Κομνηνός στην Ροδόπη, η Τούλα στον Έβρο και δεκάδες άλλοι σε κάθε ΕΠΣ της χώρας.

«Όλες οι ενώσεις μπήκαν σε αναστολή λειτουργίας, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να πάνε σπίτια τους και να προσπαθήσουν να ζήσουν με το επίδομα των 800 ευρώ του κράτους. Αυτό σημαίνει μια οικονομική απώλεια 1200-1500 ευρώ», επισημαίνει η ιστοσελίδα insport, που έχει ως ειδικότητα την ενασχόλιση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Και το κακό δε σταματάει εδώ. «Η πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων στέρησε έσοδα από τις ενώσεις. Είναι βέβαιο ότι πολλές από αυτές θα καταφύγουν αναγκαστικά στη «λύση» της εκ περιτροπής εργασίας, ανά 15νθήμερο με τις ανάλογες μισθολογικές απώλειες. Αυτό μάλιστα θα μπορούσε να γίνει και για ένα 6μηνο, αλλά με την οικονομική κρίση να βαθαίνει, τις λιγότερες συμμετοχές ομάδων και τους λιγότερους αγώνες, κανείς δε γνωρίζει που θα σταματήσει το κακό. Και όλα αυτά για 2 μήνες καραντίνας!», αναφέρει το δημοσίευμα του insport.

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Δυστυχώς φτάνουν στα αυτιά μας και χειρότερες ειδήσεις για αυτούς, που όμως δεν θέλουμε ούτε να τις αναφέρουμε. Φταίνε όμως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Που δεν αξίωσαν όλα αυτά τα χρόνια να μπούνε στο μισθολόγιο του δημοσίου. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα και για αυτούς και το μέλλον τους αβέβαιο».