Ένας Εβρίτης υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του μπιτς βόλεϊ σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εποχή του Covid-19

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο προγραμματισμός για την επιστροφή του μπιτς βόλεϊ σε αγωνιστική δράση από πλευράς CEV.

Μπορεί βλέπετε να τερματίστηκαν οι αγώνες στην σάλα και να μπήκε παύλα στις ευρωπαϊκές διοργνανώσεις, αλλά εκτιμάται από τους ιθύνοντές της ότι είναι πιο ασφαλείς και εξαιρετικά σημαντική η επιστροφή του αθλήματος από… την άμμο.

Επικεφαλής για αυτό το πλάνο είναι ένας Εβρίτης, ο πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργος Γκάγκαλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατέχει τον τίτλο του Υπεύθυνου Σχεδιασμού Μπιτς Βόλεϊ για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Το πλάνο του Γιώργου Γκάγκαλη θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα και σχέδιο. Ηδη έχει κοινοποιηθεί προς τις εγχώριες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες (όπως η ΕΟΠΕ) ένα έγγραφο στο οποίο τονίζοντα οι βασικές κατευθυντήριες αρχές.

Στόχος είναι να διαμορφωθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα πρώτο πρόγραμμα αν και η γενικότερη πορεία των αποφάσεων αναφορικά και με το μπιτς βόλεϊ θα παρθούν σε σύγκριση και με την πορεία της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη και κάθε χώρα χωριστά.

Σημασία έχει πάντως ότι στην CEV έχουν λάβει την απόφαση να έχει παρουσία το άθλημα το καλοκαίρι, καθώς το βλέπουν και σαν μεγάλη ευκαιρία δεδομένου ότι τα περισσότερα άλλα αθλήματα έχουν διακοπεί. Και την ευθύνη για να διαχειριστεί όλο αυτό το πρότζεκτ για το σύνολο της Ευρώπης την έχει ένας Εβρίτης.