Επέτειος: 5 χρόνια από το «Ελ Θράκικο» που κράτησε για τελευταία φορά τον Πανθρακικό στη Super League

Ηταν 10 Μαΐου του 2015, πέντε χρόνια πριν, όταν είχαμε ένα από τα τελευταία «Ελ Θράκικο» της ιστορίας. Η Ξάνθη προετοιμαζόταν για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ερχόταν αδιάφορη βαθμολογικά στην Κομοτηνή. Και με τα… δεύτερα. Αντιθέτως, ο Πανθρακικός καιγόταν για τους βαθμούς της νίκης ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή.

Το παιχνίδι αποδείχθηκε επαγγελματική νίκη που άφησε άπαντες ικανοποιημένους. Οι Κομοτηναίοι πανηγύρισαν την παραμονή τους στην Super League – για τελευταία φορά, όπως αποδείχθηκε την επόμενη χρονιά. Οι Ξανθιώτες ζούσαν στο δικό τους όνειρο, δυο εβδομάδες πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και (μεταξύ μας) μάλλον χαιρόντουσαν και αυτοί που θα είχαν ένα λιγότερο ταξίδι και την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα.

Κάποιοι λίγοι οπαδοί των γηπεδούχων (δεν είχε επιτραπεί η είσοδος σε οργανωμένους από την Ξάνθη) επιχείρησαν εκ του ασφαλούς να πικάρουν τους Ξανθιώτες, όταν ο Πανθρακικός φαινόταν ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή με τη νίκη επί της -αδιάφορης- Ξάνθης. Εναν χρόνο μετά μάλλον μετάνιωσαν για την χωρίς λόγο την συγκεκριμένη στιγμή ενέργεια.

Ο Ρόκα και οι παίκτες του πανηγύριζαν και το ThrakiSportS είχε πλήρη κάλυψη με πέντε συντάκτες αλλά και 30 αναγμώστες του στην εξέδρα, αφού είχε διεξαχθεί και διαγωνισμός που είχε δωρήσει σε 15 φίλους ισάριθμες διπλές προσκλήσεις για το ντέρμπι της Θράκης. Ένα από τα τελευταία «Ελ Θράκικο» της ιστορίας, σε μια από τις τελευταίες φορές που γέμισε ασφυκτικά το ΔΑΚ Κομοτηνής.

Θυμηθείτε τις στιγμές μέσα από ορισμένα από τα ακόλουθα 20 άρθρα του ThrakiSportS τότε. Προειδοποιούμε ότι δυστυχώς σε κάποια έχουν χαθεί με το πέρασμα των ετών, προκειμένου να ελαφρύνουμε την χωρητικότητα του σέρβερ, κάποιες από τις φωτογραφίες που τα συνόδευαν…