Καλύτερος Βορειοαμερικάνος ποδοσφαιριστής στο Βέλγιο ο Τόμας Ρατζίνσκι

Το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή από την Βόρεια Αμερική που έχει αγωνιστεί ποτέ στο πρωτάθλημα του Βελγίου πήρε έπειτα από ψηφοφορία ο Καναδός βετεράνος επιθετικός, γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την θητεία του στον ΑΟΞ, Τόμας Ρατζίνσκι.

Ο Καναδός είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την τότε Σκόντα Ξάνθη στο τέλος του καλοκαιριού του 2007, έχοντας προηγουμένως μια εξαετία στην Πρέμιερ Λιγκ με Έβερτον και Φούλαμ.

Με την φανέλα της Ξάνθης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κάτι που αποτυπώνεται και σε αριθμούς καθώς σε 25 συμμετοχές πέτυχε 14 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ, έχοντας μάλιστα την 4η θέση στον πίνακα των σκόρερ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της σεζόν 2007/08. Στα αξιοσημείωτα μάλιστα εκείνης της εποχής ήταν το γεγονός πως ο Ρατζίνσκι γινόταν ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο 3-2 των Ακρίτων επί των «Πρασίνων» στα Πηγάδια.

Στο Βέλγιο, ο Ρατζίνσκι είχε αγωνιστεί τόσο στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στην Ευρώπη με τις Έκερεν (1994-1998) και Άντερλεχτ (1998-2001), από όπου και πήρε το «εισητήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ· όσο και στη «δύση» της καριέρας του με τις Λιρς (2008-2012) και Μπέβερεν (2012), όπου και την ολοκλήρωσε.

Πιο συγκεκριμένα, αφού του έγινε γνωστό πως έλαβε το βραβείο αυτό, ο Καναδός δήλωσε: «Δεν είναι περίεργο το βραβείο που παίρνω. Αν δείτε τους υπόλοιπους της πρώτης δεκάδας δεν έχει παίξει άλλος στο Βέλγιο όσο εγώ. Για αυτό ο κόσμος με σκέφτηκε και με ψήφισε. Αυτή την εποχή εργάζομαι σε μια εταιρεία που έχει συμβουλευτικό ρόλο για αθλητές. Δίνω συμβουλές σε ποδοσφαιριστές και τους βοηθώ στην προπόνηση. Θέλω να γίνω ακόμη πιο ενεργός στο ποδόσφαιρο σε μερικά χρόνια. Δεν ξέρω τι ρόλο θα ήθελα να έχω. Για την ώρα οι κόρες μου είναι 6, 8 και 11 ετών και έχω αφοσιωθεί σε αυτές».