Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα: Πέντε χρόνια από την «φρούδα» εξαγγελία Κωπηλατικού Κέντρου στη… Νίψα

Αυτό το «Σαν Σήμερα» που καθιέρωσε εδώ και ενάμισι μήνα το ThrakiSportS εκθέτει κόσμο. Ιδιως τον πολιτικό κόσμο. Γιατί μεταξύ άλλων φέρνει αναμνήσεις από παλιές εξαγγελίες που έμειναν στα χαρτιά.

Ήταν 9 Μαΐου του 2015 όταν στο ThrakiSportS δημοσιευόταν ότι «μια πρωτότυπη και παράλληλα πρωτοποριακή ιδέα, έχει ως στόχο να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΑ στον υδροταμιευτήρα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή της Νίψας». Συγκεκριμένα, όπως είχε πει στον ραδιοφωνικό σταθμό Status o τότε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Βαγγέλης Μυτηλινός, στόχευε «στην δημιουργία ενός Κωπηλατικού Προπονητικού Κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, που θα προσφέρει τη δυνατότητα προσέλκυσης κωπηλατικών ομάδων για προπονήσεις στην περιοχή, ενισχύοντας τον στόχο του Δήμου για την αύξηση του ρεύματος αθλητικού τουρισμού στην περιοχή».

Παράλληλα θα δημιουργούνταν και ένα Κέντρο Ενημέρωσης και Αναψυχής στον υδροταμιευτήρα, ώστε ο χώρος να καταστεί προορισμός ολοήμερων μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών αλλά και περιοχή για περιπάτους και ξεκούρασης όλων των δημοτών. Το ThrakiSportS με εκείνη την αφορμή υπενθύμιζε ότι ο Έβρος, αν και χωρίς κωπηλατοδρόμιο, έχει βγάλει την μεγαλύτερη ελληνίδα αθλήτρια της κωπηλασίας, την ολυμπιονίκη Χρύσα Μπισκιτζή, με συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1996 Ατλάντα, 2000 Σίδνεϊ, 2004 Αθήνα, 2008 Πεκίνο).

Η Μπισκιτζή είναι  σύζυγος του κορυφαίου έλληνα κωπηλάτη Βασίλη Πολύμερου, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο. Ωστόσο σε ερώτημα που έγινε τόσο στην ίδια όσο και στον σύζυγό της, διαπιστώθηκε ότι παρά τα μεγάλα λόγια, στους ίδιους ποτέ δεν εμφανίστηκε κανείς για να προσφέρουν με την τεχνογνωσία τους αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Η ίδια η Μπισκιτζή με χαρά άκουσε μετά από χρόνια ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα της υπήρχε τέτοια σκέψη, κάτι για το οποίο ουδείς ποτέ είχε επικοινωνήσει μαζί της (είτε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είτε από την Κωπηλατική Ομοσπονδία). Γρήγορα όμως κατάλαβε και η ίδια ότι για να μην γνωρίζει τέτοια πρόθεση και έχοντας περάσει τόσα πολλά χρόνια από την εξαγγελία, μάλλον επρόκειτο για λόγια του αέρα.

Μετά από το περιβόητο Κλειστό Γυμναστήριο και ακόμα πιο περιβόητο αθλητικό μπαλόνι, το Κωπηλατοδρόμιο της Νίψας αποδεικνύεται άλλη μια αθλητική εξαγγελία για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που έμεινε απλά εξαγγελία…