Οι Εβρίτες της Βέροιας Ηλίας και Ρεμπούτζιας μιλάνε για την άνοδο του Φίλιππου στη Volley League

Μπορεί μαθηματικά να είχε κερδίσει το Πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Α2 και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Volley League πριν την επιβολή της καραντίνας και την αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων αλλά πλέον μετά την ανακοίνωση διακοπής των πρωταθλημάτων από την ΕΟΠΕ, ο Φίλιππος Βέροιας, της μεγάλης Εβρίτικης παροικίας, είναι και επίσημα Πρωταθλητής και αυτός που θα αγωνιστεί στην Volley League.

Και λέμε Εβρίτικης γιατί εκτός από αυτούς που έχουν καταγωγή από τον Έβρο οι Τάσος Ρεμπούτζιας, Θεοδόσης Ηλίας και Θάνος Παπάζογλου υπάρχουν και αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε ΑΟ Ορεστιάδας και Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης και Κάσσανδρος Στίγγας. Για την ιστορία ο Φίλιππος Βέροιας κατέκτησε την πρώτη θέση του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών με 17 νίκες, 1 ήττα και σύνολο 51 βαθμούς.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τους δύο “μαέστρους” και Εβρίτες του Φίλιππου Βέροιας, Θεοδόση Ηλία και Τάσο Ρεμπούτζια οι οποίοι μας μίλησαν για την φετινή άκρως επιτυχημένη χρονιά, απαντώντας και στο ενδεχόμενο να αγωνιστούν σε κάποια ομάδα της Θράκης ή του Έβρου από τον οποίο κατάγονται.

Αρχικά μίλησε ο Θεοδόσης Ηλίας αναφερόμενος στην φετινή χρονιά: “Ήταν μια άκρως πετυχημένη χρόνο για το Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα εξ αρχής φτιάχτηκε με προσοχή και αποτελούταν από παίχτες με εμπειρία οι οποία μπορούσαν να οδηγήσουν την ομάδα στην Volley League. Γεγονός το οποίο και καταφέραμε, χωρίς να συναντήσουμε ιδιαίτερη δυσκολία και αντίσταση από τους αντιπάλους μας θα έλεγα! Πετύχαμε τις νίκες οι οποίες χρειαζόταν για να εξασφαλίσουμε την άνοδο πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και τελευταίες αγωνιστικές περιμέναμε να γιορτάσουμε την άνοδο της ομάδας μαζί με τον κόσμο της Βέροιας . Δυστυχώς όμως το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες , το προπονητικό τιμ, αλλά και τη διοίκηση η οποία έκανε τα πάντα για να λειτουργεί η ομάδα σωστά παρέχοντας ότι είναι δυνατόν στους παίχτες”.

Συνέχισε μιλώντας για την επόμενη χρονιά με βάση τα δεδομένα που επικρατούν: “Όσο για τη χρόνια που ακολουθεί τα πράγματα πιστεύω ότι είναι πολύ ρευστά λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί. Σίγουρα γίνονται ορισμένες κινήσεις από την ομάδα για τη συμμετοχή της στην Volley League , αλλά δεν υπάρχουν στέρεες βάσεις καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πρωτάθλημα στην Α1. Πιστεύω όμως ότι και του χρόνου ο Φίλιππος Βέροια θα δημιουργήσει μια ομάδα με σκοπό την καλή πορεία της στο πρωτάθλημα καθώς οι άνθρωποι που απαρτίζουν την διοίκηση έχουν πολύ μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουν”.

Τέλος ερωτηθείς για την προοπτική να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της Θράκης μας έδωσε και μια είδηση, ότι κάποια μεταγραφική περίοδο είχε πρόταση από Θρακιώτικη ομάδα αλλά η μετακίνηση του δεν προχώρησε: “Σίγουρα θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε μια ομάδα της Θράκης και θα ήταν πολύ ιδιαίτερο, καθώς και ο πατέρας μου έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη. Παρουσιάστηκε μια πρόταση στο παρελθόν για να αγωνιστώ σε ομάδα του Έβρου ωστόσο δεν προχώρησε η μετεγγραφή. Ο Έβρος γενικότερα θεωρείται η μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ καθώς τα παλαιότερα χρόνια αναδείχθηκαν σε κορυφαίο επίπεδο πολλοί αθλητές οι οποίοι είχαν καταγωγή είτε αγωνιζόταν στα πρώτα τους βήματα σε ομάδα της περιοχής , όπως στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη . Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που εκπροσωπούν την περιοχή στην Α1 εμφανίζουν μια πτωτική πορεία. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια αυτό να ανατραπεί καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες από την περιφέρεια της Θράκης όπως η Κομοτηνή και η Ξάνθη με αρκετά καλό αθλητικό υλικό“.

Η επόμενη επικοινωνία μας ήταν με τον Τάσο Ρεμπούτζια, ο οποίος αρχικά μίλησε για την φετινή χρονιά και την επιτυχία με τον Φίλιππο Βέροιας: “Ήταν όντως μια μεγάλη επιτυχία για την πόλη της Βέροιας που για πρώτη φορά ομάδα της θα βρεθεί στη Volley League. Από τη στιγμή που στήθηκε το ρόστερ από τον Πρόεδρο Δημήτρη Πιτούλια και τον προπονητή μας Σωκράτη Τζιουμάκα ήμασταν το φαβορί θεωρώ για την άνοδο. Οργανωτικά η ομάδα δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Από εκεί και πέρα το δείξαμε αυτό σε κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Όλοι οι αθλητές θέλουν να αγωνίζονται στην Volley League και πιστεύω οι άνθρωποι της Βέροιας θα την κάνουνε ξεχωριστή αυτήν την χρονιά αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για του χρόνου εξαιτίας και αυτών που έχουν γίνει με τον COVID19“.

Τέλος ερωτηθείς αν του λείπει η Αλεξανδρούπολη και αν θα επέστρεφε στο άμεσο μέλλον απάντησε με πικρία και στεναχώρια για την κατάσταση που επικρατεί στον Εθνικό, την ομάδα στην οποία μεγάλωσε βολεϊκά: “Μου λείπει πολλές φορές η οικογένεια μου και οι φίλοι μου στην πατρίδα μου αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου να γυρίσω. Επίσης με στενοχωρεί πολύ η κατάσταση που έχει φτάσει η αγαπημένη μου ομάδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά παράλληλα είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών και φίλων μου, όπως ο Κώστας Δαλακούρας”.