ΕΣΠΕΘΡ: Αστερίσκος για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με αγώνες το καλοκαίρι ακόμα και σε ανοιχτά γήπεδα

Μπορεί η ΕΟΠΕ να ανέβαλε οριστικά όλα τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στην δικαιοδοσία της, δεν έκανε το ίδιο όμως και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων).

Τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα πήραν παράταση 30/8 για παίδες, κορασίδες και 30/9 για εφήβους και νεανίδες και ο λόγος είναι η μοριοδότηση για τα Πανεπιστήμια που παρέχεται σε περίπτωση κατάκτησης μεταλλίου. Η απόφαση προφανώς επεκτείνεται και στις αναπτυξιακές ομάδες των συλλόγων της Θράκης που μετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Τα Πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων έχουν ολοκληρωθεί σε τοπικό επίπεδο με πρωταθλητές ΕΣΠΕΘΡ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Φαία Δράμας, ενώ και στην επόμενη φάση είχαμε τον αποκλεισμό του Εθνικού στα αγόρια και της Γαίας στα κορίτσια, με αποτέλεσμα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έχει μείνει σε εκκρεμότητα η ΕΠΕΣΘΡ ουσιαστικά να έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τις κατηγορίες, παίδων και κορασίδων όπου όχι απλά έχουμε έντονη θρακιώτικη παρουσία και μεγάλο συναγωνισμό στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και βλέψεις για μετάλλια από τις ομάδες της περιοχής μας που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στους παίδες είχαν πραγματοποιηθεί οι επτά από τις δέκα αγωνιστικές και το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο με τον ΑΟ Ορεστιάδας να είναι στην κορυφή με 19 βαθμούς και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ακολουθεί κατά πόδας με 18, ενώ ο τρίτος Άθλος Ορεστιάδας ακολουθούσε με 14 και πιο πίσω χωρίς ελπίδες διάκρισης ήταν Εβρος Σουφλίου, Ερμογένης Ξάνθης και ΑΕ Κομοτηνής. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική ήταν να διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΟΟ και Εθνικό στην Ορεστιάδα.

Στις κορασίδες είχε ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στους δυο ομίλους και είχε προκύψει η προημιτελική φάση με τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ (Γαία Δράμας – Ανδροσθένης Θάσου, ΑΟ Αμυγδαλεώνα – ΑΟ Καβάλα, ΑΟ Χρυσούπολης – Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης και Νίκη Αλεξανδρούπολης – Ακαδημία Κομοτηνής). Από αυτά θα προέκυπτε και η τετράδα του φάιναλ φορ ώστε να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ που θα πάει στο Πανελλήνιο.

Εντύπωση προκαλεί και η σκέψη διεξαγωγής αυτών των αγώνων που απομένουν για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα σε ανοιχτά γήπεδα, όπως τις παλιές εποχές, σύμφωνα με διαρροές που υπάρχουν, ωστόσο δημιουργούνται αρκετά ζητήματα ασφαλείας λόγω των τσιμεντένιων γηπέδων σε ανοιχτούς χώρους(!).

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεγράψει κανείς την πορεία της πανδημίας η οποία μπορεί να έχει νέα αύξηση αλλά φυσικά και τα τεστ που θα πρέπει να γίνουν στους παίκτες και τις παίκτριες, τα οποία έχουν μεγάλο κόστος.

Τέλος αν γίνουν αγώνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη στα αναπτυξιακά θα δημιουργηθεί θέμα στους παίχτες που θα θέλουν να κάνουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα ή ακόμα και σε αυτούς που είναι με υποσχετικές σε ομάδες που αγωνίζονται σε Πανελλήνια και Πανεπαρχειακά, καθώς θα είμαστε μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου

Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων μέσα στο καλοκαίρι για να δούμε την εξέλιξη και της πανδημίας άλλα και ποίες αποφάσεις τελικά θα παρθούν για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα – που σε αντίθεση με τα ανδρικά και τα γυναικεία, με βάση την απόφαση της ΕΟΠΕ βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχουν τελειώσει ακόμα.