ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ενδεχόμενο ανόδου του Αρίωνα Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ δεν αποκλείεται να φλέρει τον Αρίωνα στη Γ’ Εθνική!

Η ομάδα της Ξάνθης ευνοείται στην ισοβαθμία της με την ΑΕ Κομοτηνής στην πρώτη θέση του Ανατολικού Ομίλου, την στιγμή της διακοπής. Ετσι καταλαμβάνει την πρώτη θέση, δεδομένης της οριστικής διακοπής.

Βέβαια, το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πραγματοποιείται σε δύο ομίλους. Στον Δυτικό Όμιλο πρωτοπόρος ήταν ο ΚΑΟΔ με 42 βαθμούς σε 21 αγώνες, χωρίς να έχει δηλαδή ούτε μία ήττα.

Όταν όμβς καλείται να βγει πρωταθλητής, ποιος θα μπορέσει να βγει, δεδομένου ότι δεν θα γίνουν αγώνες και δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους ομάδες του ενός και του άλλου ομίλου, ώστε να διαπιστωθεί η δυναμικότητά τους;

Το ένα ενδεχόμενο είναι παρόλα αυτά να τηρηθεί τυπικά η βαθμολογία, οπότε μεταξύ των δύο πρώτων των δυο ομίλων θα ευνοηθεί ο ΚΑΟΔ. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να γίνει… κλήρωση μεταξύ των δύο πρωτοπόρων γαι την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Από εκεί και πέρα, με τις ανακατατάξεις και την αναδιάρθρωση που θα γίνει, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να κληθούνν να ανέβουν δύο ομάδες από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στη Γ’ Εθνική. Δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται και απίθανο.

Η ουσία είναι ότι ο Αρίωνας Ξάνθης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει η τρίτη ομάδα της Ξάνθης στα εθνικά πρωταθλήματα, μετά τον Λεύκιππο που όλα δείχνουν ότι ανεβαίνει στη Β’ Εθνική και την Ασπίδα Ξάνθης που διατηρείται εδώ και επτά χρόνια στα σαλόνια.

Το ερώτημα είναι: αντέχει η Ξάνθη τόσες πολλές ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα;