Απαγόρευση μεταγραφών της FIFA στον Άρη ελέω Ντουρμισάι με προεκτάσεις και στον… Πανθρακικό

Η FIFA του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο στον Αρη, λόγω της μεταγραφής του Φιορίν Ντουρμισάι, παρότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ήταν ήδη τιμωρημένος για παλιά του χρέη!

Η παγκόσμια ομοσπονδία έβαλε στη λαιμητόμο την ΠΑΕ Άρης καθώς επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο, ενώ τιμώρησε επίσης με πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων την ΕΠΟ εκτιμώντας ότι αμφότεροι καταστρατήγησαν τους κανονισμούς στην υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι.

Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων από την Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς η τιμωρία αφορά δύο μεταγραφικές περιόδους (δηλαδή για έναν χρόνο).

Η αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία όσο και η ΠΑΕ Άρης δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς καθώς προχώρησαν στην έκδοση δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι παρότι στην ΠΑΕ Άρης είχε ήδη επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές, πράγμα που σημαίνει έμμεσα ότι δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Άρης ότι πρόκειται για χρέη της παλιάς εταιρίας και όχι αυτής που βρίσκεται σε λειτουργία.

Ο Ντουρμισάι είχε έρθει στον Άρη από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο και πρόλαβε ουσιαστικά να αγωνιστεί σε δυο ματς, με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα οπότε και έσπασε το αήττητο του δικεφάλου και με τον Ξάνθη στα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδος (από όπου και η φωτο).

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών και δεδομένου του ότι η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει το οποιοδήποτε κενό.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του όποιου αγωνιστικού πλάνου εκπονήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών για τους κίτρινους, που καλούνται προφανώς να μην χάσουν και όσους παίκτες διαθέτουν όπως ο Ξανθιώτης Τόλης Τσιλιγγίρης και ο πρώην του Πανθρακικού Νικολά Ντιγκινί.

Τόσο ο Άρης όσο και η ΕΠΟ αναμένεται να προσφύγουν στο CAS κατά της απόφασης της FIFA αλλά είναι άγνωστο πόσο γρήγορα θα μπορέσει να βγει απόφαση. Το σημαντικό είναι ότι για την FIFA δεν έσβησαν τα χρέη σε παίκτες με την πτώση της ομάδας του Άρη στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην Γ’ Εθνική, όταν και αντιμετώπιζε ομάδες όπως ο Εβρος Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για να καθαρίσει τα παλιά του χρέη και σταδιακά να ξανανέβει στα σαλόνια.

Αν υπερισχύσει και στο CAS η θέση της FIFA τότε είναι φανερό ότι θα μπει οριστική ταφόπλακα στην όποια φιλοδοξία επιστροφής σταδιακά του Πανθρακικού στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα αναβιώσουν τα χρέη του σε παίκτες. Επίσης, είναι άγνωστο τι θα συμβεί αν προσφύγουν στην FIFA παίκτες που έχουν παλιά χρωστούμενα από ομάδες όπως πχ η ΑΕΚ, που επίσης έπεσε στη Γ’ Εθνική να να ανέλθει καθαρή και αμόλυντη από χρέη παλαιότερων διοικήσεων.