Αύξηση κεφαλαίου εν μέσω πανδημίας στην ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ Ξάνθη! Ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ με 5 αυξήσεις σε 5 μήνες!!!

Σε αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου της προέβη η Insports IKE, η εταιρεία δηλαδή των Χρήστου Πανόπουλου και Πολυχρόνη Συγγελίδη στην οποία ανήκει άνω του 94% των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, στα μέσα Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εταίρων (δηλαδή του Πανόπουλου και του Συγγελίδη) και σε αυτήν αποφασίστηκε να αυξηθεί το εταιρικό κεφάλαιο κατά 60.800 ευρώ – σε μια περίοδο που στην χώρα υπήρχε ουσιαστικά πάγωμα όλης της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του lockdown από την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, με αυτήν την αύξηση το εταιρικό κεφάλαιο της Insports ΙΚΕ ανήλθε σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθε σε ένα εκατομμύριο είκοσι εννέα χιλιάδες τετρακόσια ευρώ
(1.029.400,00€).

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, για να φτάσουμε σε αυτό το ποσό άνω του εκατομμυρίου πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο συνολικά πέντε αυξήσεις εταιρικών κεφαλαίων μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, καθώς υπενθυμίζεται ότι όταν ιδρύθηκε η Insports στα τέλη του 2018 είχε κεφάλαιο 40.000 ευρώ.

Τόσο παρέμενε το κεφάλαιό της επί έναν χρόνο. Ωστόσο λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2019 αποφασίστηκε η αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου κατά 426.000,00 ευρώ. Στις αρχές Ιανουαρίου το εταιρικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά επιπλέον 200.000,00€. Ακολούθησε στις 20 Φεβρουαρίου τρίτη κατά σειρά αύξηση σε περίπου τρεις μήνες τότε, πάλι κατά 200.000,00 ευρώ.

Στα μέσα Μαρτίου, όταν ξεκινούσαν τα προβλήματα με την πανδημία του κορονοϊού, το εταιρικό κεφάλαιο της Insports αυξήθηκε κατά 102.600,00€ και ανήλθε στα 968.600,00€. Τελος, στις 14 Απριλίου, στην καρδιά πλέον του lockdown, ελήφθη η απόφαση για αύξηση 60.800,00€ ανεβάζοντας για πρώτη φορά πάνω από το εκατομμυριο το κεφάλαιο της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ΠΑΟ Ξάνθη.

Αυτονόητο είναι ότι λογικά όλες αυτές οι αυξήσεις κεφαλαίων καλήφθηκαν από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη, που κατέχουν από το 50% της εταιρείας έκαστος.

Η Insports είχε επικριθεί για το γεγονός ότι ενώ εμφανιζόταν ως εταιρεία αξίας 40.000 ευρώ είχε στην κατοχή της την ΠΑΕ Ξάνθη με πολλαπλάσια αξία, μετά την εξαγορά από την Βιαμάρ που αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς έρευνας στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και την Δευτεροβάθμια Επτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, στις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στην ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία μάλιστα ανήλθε στο ένα εκατομμύριο ευρώ και προφανώς καλύφθηκε επίσης από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη, Συνεπώς οι δυο βασικοί μέτοχοι της ομάδας εμφανίζονται σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα και παγκοσμίως να βάζουν από ένα εκατ. ευρώ έκαστος για τις ανάγκες της ΠΑΕ Ξάνθη και της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Insports.