Volley League: Δαλακούρας και Κοντοστάθης σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις για την (μη) επανέναρξη

Η ΕΣΑΠ πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και αυτό όπως φαίνεται θα γίνει μόνο για τις πρώτες θέσεις (πλέι οφ) κατά πάσα πιθανότητα χωρίς πλέι άουτ.

Με τα δεδομένα αυτά πλέον ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει στην κατηγορία αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίχτες του έχουν την δική τους άποψη.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον αρχηγό του Εθνικού και εκπρόσωπο των αθλητών της ομάδας στον ΠΑΣΑΠ, Κώστα Δαλακούρα, για να μας εκφράσει την άποψη του για τα τελευταία γεγονότα. Ο Εβρίτης ακραίος δεν ήθελε να δώσει βαθύτερο στίγμα καθώς όπως ανέφερε «τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και καθημερινά». Ανέφερε αρχικά μεν ότι «είναι πρακτικά δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν και εμείς σαν αθλητές έχουμε ταχθεί υπερ αυτού καθώς θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε στα γήπεδα». Ωστόσο ο αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τόνισε πρωτίστως ότι «προέχει υγεία των αθλητών είτε αγωνιστούν είτε όχι».

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, λίμπερο της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ανέφερε: «Εφόσον τηρηθούν όλα τα μέτρα και γίνει μια μικρή προετοιμασία νομίζω θα μπορέσει το πρωτάθλημα να τελειώσει, το βασικό είναι να προστατευτούν οι αθλητές ώστε να μην έχουμε κρούσματα μέσα στις ομάδες, πράγμα που θα μας πάει αρκετά πίσω σε πολλά επίπεδα. Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ξαναμπούμε μέσα στο γήπεδο καθώς το να μείνουμε χωρίς μπάλα στα χέρια μας από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι ένα τεράστιο διάστημα που δύσκολα αναπληρώνεται. Παράλληλα θα ήταν θετικό να τελειώσει το πρωτάθλημα καθώς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το 100% των συμβολαίων μας, καθώς θα έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρωτίστως όμως, προέχει η υγεία μας και η επιβίωση του αθλήματος και μετά όλα τα υπόλοιπα».