ΕΠΣ Θράκης: Η ένσταση που εμποδίζει την άμεση διεξαγωγή της κλήρωσης για τον τελικό Κυπέλλου

Η ΕΠΣ Θράκης είναι η μόνη από τις Ενωσεις του γεωγραφικού μας διαμερίσματος που είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό, κάτι που σημαίνει ότι η κλήρωση για την ανάδειξη του τροπαιούχου θα αφορά μόνο δύο ομάδες.

Υπάρχει ωστόσο ένα ζήτημα που εμποδίζει την άμεση διεξαγωγή της.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση ήταν ο μεγάλος τελικός να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, ανήμερα της 100ης επετείου από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωση των εθνικό κορμό.

Οταν ελήφθη την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της ΕΠΟ, η σκέψη όλων στην Κομοτηνή πήγε στο φυσιολογικό η κλήρωση για την ανάδειξη του κυπελλούχου να διεξαχθεί επίσης στις 14 Μαΐου, την ημέρα που θα διεξαγόταν ο τελικός δηλαδή.

Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να μην υπάρχει εκκρεμότητα. Και στην ΕΠΣ Θράκης εκκρεμότητα υπάρχει γιατί μπορεί να λέμε ότι το ζευγάρι του τελικού είναι Πανθρακικός – Δόξα Γρατινής, ωστόσο τίθεται υπό αμφισβήτηση η πρόκριση της δεύτερης ομάδας.

Ο Πανθρακικός προκρίθηκε στον τελικό με δυο νίκες στους ημιτελικούς επί της Ελπίδας Σαπών με 3-0 στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι και 2-0 στο δεύτερο. Η Δόξα Γρατινής επίσης πέτυχε δυο νίκες επί της Δόξας Σώστη με 3-1 στην έδρα της και 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας.

Ωστόσο κατά του κύρους αυτού του αγώνα κατέθεσε ένσταση η Δόξα Σώστη «βάσει του άρθρου 19 παράγραφος 5 του ΚΑΠ διότι ο αντίπαλος προπονητής ενώ ήταν τιμωρημένος βρέθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στα αποδυτήρια των διαιτητών».

Μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γίνεται αντιληπτό ότι κλήρωση δεν μπορεί να διεξαχθεί. Μάλιστα, ανάλογα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, υπάρχει και το ενδεχόμενο η ομάδα που θα αισθανθεί αδικημένη να καταθέσει έφεση που θα πρέπει να εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, καθυστερώντας ακόμα περισσότερο την διεξαγωγή της κλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει η ΕΠΣ Θράκης στην κλήρωση θα πρέπει να τελειώσει με αυτήν την εκκρεμότητα της ένστασης που κατατέθηκε λίγο πριν ανασταλεί όλη η αγωνιστική δράση λόγω της επέλασης του κορονοϊού.