Έρευνα για τον θάνατο του Μάνου Καζαντζόγλου και τον γιατρό που σφράγισε την κάρτα υγείας του

Σαν κεραυνός έπεσε την περασμένη εβδομάδα η είδηση του ξαφνικού θανάτου του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Ποντίων Θρυλορίου και φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Μάνου Καζαντζόγλου.

Βαρύς και αβάσταχτος ο πόνος τόσο της οικογενείας όσο και των ανθρώπων που ζούσαν κοντά του. Τόσο η γενέτειρα του Καβάλα όσο και η Ροδόπη όπου σπούδαζε και έπαιζε μπάλα βυθίστηκαν στο πένθος.

Στις πραγματικά πολύ δύσκολες αυτές στιγμές και μέσα σε ένα τόσο βαρύ κλίμα, η ιστοσελίδα pamebala ύστερα από πληροφορίες που είχε, ανακοίνωσε ότι «αναγκάζεται λίγες ώρες μετά τον ενταφιασμό του, να ανοίξει ένα δύσκολο φάκελο που ίσως να οδηγήσει  σε  αλήθειες που θα πονέσουν και θα δημιουργήσουν τριγμούς στο παραμελημένο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική  Ομοσπονδία  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «με κάθε επιφύλαξη, βάση πληροφοριών, υπήρξαν προγενέστερα προβλήματα με την καρδιά του νεαρού Μάνου, κάτι που ίσως να μην δόθηκε τόσο σημασία εάν και εφόσον ήταν σε πολύ μικρό βαθμό». Προστίθεται ότι «κύκλοι μάλιστα του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος το γνώριζαν, πάντα σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια  τραγική  κατάληξη!».

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Όμως επειδή σε κάθε περίπτωση ο κάθε ενήλικας έχει και την ευθύνη των πράξεών του το βασικό ερώτημα που θα χρειαστεί να γίνει έρευνα σε βάθος, είναι το ποιος γιατρός εξέτασε και έδωσε την άδεια στον Μάνο Καζαντζόγλου να αγωνιστεί, υπογράφοντας και την σχετική κάρτα υγείας! Τις αμέσως επόμενες ημέρες και παρά το ιατρικό απόρρητο όπως πληροφορηθήκαμε (3-4 ημέρες), θα δοθούν και επίσημα τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Εκεί ακριβώς θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του 26χρονου».

Το δημοσίευμα θέτει μια σειρά από ερωτήματα: «Έπαιζε ποδόσφαιρο ο Μάνος εν γνώσει του και ενώ είχε πρόβλημα; Οι κάρτες υγείας πότε σφραγίστηκαν; Ποιος  γιατρός έκανε εάν έκανε την εξέταση και πως υπεγράφη; Τις κάρτες υγείας που οφείλουν να έχουν οι ομάδες και να τις καταθέτουν μαζί με τα δελτία συνοδεύονται από καρδιογράφημα;». Η ιστοσελίδα pamebala υπενθυμίζει ότι η κάρτα υγείας είναι νόμος του κράτους και δηλώνει ότι με την έρευνά της «θα προσπαθήσει να ρίξει άπλετος φως, για να αποδοθεί είτε δικαιοσύνη  και να φανεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, είτε να  σβήσουμε κάθε “λεκέ” και να διαπιστώσουμε πως η όλη διαδικασία έγινε  με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια».

Το δημοσίευμα του pamebala καταλήγει: «Σε κάθε εξέταση ο γιατρός θα πρέπει προτού βάλει την υπογραφή του και την σφραγίδα του να είναι βέβαιος πως ο αθλητής  έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες  για πιθανό ιατρικό ιστορικό της οικογενείας του, εάν  έγινε κάποιος κλινικός έλεγχος επί τούτου, και εάν έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα! Ο χαμός του Μάνου Καζατνζόγλου  (…) είναι η αιτία και η αφορμή να ξεσκεπάσουμε μια για πάντα μια βιομηχανία όπου οι ομάδες για να γλυτώσουν χρήμα και χρόνο, βρίσκουν έναν γιατρό «εγκληματία» και σφραγίζουν μαζικά χωρίς εξετάσεις σκορπώντας τον θάνατο! (…) Για να δούμε από εδώ και πέρα πόσοι θα τολμήσετε με 50 ευρώ να σφραγίζετε 30 δελτία».

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος, η ομάδα βόλεϊ της Νίκης Αλεξανδρούπολης στην ανάρτηση της θλιβερής είδησης από συντάκτη του ThrakiSportS ανέδειξε το ζήτημα της Κάρτας Υγείας…