ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αντίστροφη μέτρηση για την αιμοδοσία σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο

Από το πρωί της Τρίτης θα διεξάγεται σε όλες τις πόλεις ευθύνης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Aθλητικών Σωματείων της δύναμής της καθώς και των Συνδέσμων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Σερρών.

Η αιμοδοσία διεξάγεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του υφυπουργείου Αθλητισμού με το πρόγραμμα ” Ζήσε Αθλητικά“. Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ τις προηγούμενες μέρες κάλεσε όλα τα σωματεία μέλη της και του Συνδέσμους Διαιτητών Μπάσκετ όπως μέσα από τις ιστοσελίδες τους και με προσωπικές επαφές των μελών τους κάνουν γνωστό στους αθλητές, τους διαιτητές , τους γονείς αυτών αλλά και στους φιλάθλους, φίλους τους ότι θα διενεργηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία.

Πλέον μενουν ελάχιστες ώρες για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας και μένει να δούμε την συμμετοχή που θα υπάρξει από παράγοντες, αθλητές, διαιτητές αλλά και απλούς φιλάθλους. Είναι μια σημαντική κίνηση και ειναι σημαντικό στην δύσκολη εποχή που περάσαμε και που τα αποθεματα σε αίμα δεν είναι αρκετά στην χώρα, όσοι έχουν την δυνατότητα, να βοηθήσουν. Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές ευθύνης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ την Τρίτη 05/05/2020.

Αναλυτικά, οι αιμοδοσία που διοργανώνει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ γίνεται στις εξής πόλεις και τις εξής ώρες: 

1. ΣΕΡΡΕΣ στην αίθουσα «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» -Διοικητήριο και από ώρα 09:00 έως 13:00. Παρακαλούνται οι εθελοντές όπως τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 6974670284 κα ΜΕΛΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τις εργάσιμες ώρες έως και την Δευτέρα 04/05/2020 προκειμένου νακλειστούν ραντεβού προς αποφυγή συνωστισμού.
Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

2. ΔΡΑΜΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και από ώρα 09:00 έως 13:00. Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο  Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Ανατ. Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

3. ΚΑΒΑΛΑ στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου και από ώρα 09:00 έως 13:00.   
Παρακαλούνται οι εθελοντές όπως τηλεφωνήσουν υποχρεωτικά στο τηλέφωνο 2510 291357 εργάσιμες ώρες έως και την Δευτέρα 04-05-2020 προκειμένου να κλειστούν ραντεβού προς αποφυγή συνωστισμού.
Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Ανατ. Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

4. ΞΑΝΘΗ στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης και από ώρα 09:00 έως 13:30. Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Θράκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

5. ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής και από ώρα 10.00 έως 15.00. Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια, όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Θράκης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.     

6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ του Δήμου Αλεξ/πολης και από ώρα 10:00 έως 14:00.Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια, όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και οΣύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Θράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

7. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ  στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και από ώρα 10:00 έως 13:00. Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια, όλα τα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Θράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

«Σας γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει υπό την αιγίδα των κατά τόπους αρμόδιων Υγειονομικών Αρχών των Νοσοκομείων, και θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν εφαρμογή κατά του COVID-19. Ευχαριστούμε θερμά για τη Συμμετοχή Σας», καταλήγει η ανακοινωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.