Volley League: Αποκαλύψεις Τούμπου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή και το μέλλον του στην ομάδα

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα iraklis-press24 έδωσε ο Εβρίτης προπονητής του Ηρακλή και πρώην βοηθός του Σάκη Μουστακίδη στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης Δημοσθένης Τούμπος.

Αρχικά ο Εβρίτης προπονητής αναφέρθηκε στην πρόταση που του έγινε από την διοίκηση του Ηρακλή το καλοκαίρι: «Προς το τέλος  της περασμένης σεζόν οι άνθρωποι του Ηρακλή ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Όλοι ξέραμε και περιμέναμε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, παρ όλα αυτά η ομάδα αρχικά  είχε θέσει υψηλούς στόχους και αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την απόφασή μου, καθώς ήθελα να δουλέψω σε μια ομάδα με υψηλά στάνταρ. Όλο αυτό σε συνδυασμό με την τεράστια ιστορία του συλλόγου έκανε πολύ εύκολη την επιλογή μου».

Ερωτώμενος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή πριν τον κρίσιμο αγώνα με τον Παμβοχαϊκό απάντησε: «Είναι γεγονός πως ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκό θα ήταν το παιχνίδι κλειδί για την είσοδο της ομάδας μας στα πλει οφ του πρωταθλήματος και θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αλλαγή στόχων, η απαγόρευση των μεταγραφών,  ο μηδενισμός και το -3 στο παιχνίδι με τον παοκ, η δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και οι 4 συνεχόμενες ήττες είχαν φέρει μεγάλη πίεση . Από την Δευτέρα που ξεκινήσαμε την προετοιμασία  γι αυτό το παιχνίδι εκτός του αγωνιστικού κομματιού είχαμε να κάνουμε αρκετή δουλειά και στο ψυχολογικό κομμάτι. Μιλήσαμε πολλές ώρες εκείνη την εβδομάδα. Όταν μπήκαμε μέσα στα αποδυτήρια επανέλαβα στα παιδιά κάποια σημαντικά τακτικά κομμάτια και πριν βγούμε στο γήπεδο τoυς υπενθύμισα πόσο κοντά καταφέραμε να είμαστε  σ’ έναν από τους στόχους μας με όλες αυτές τις αντιξοότητες».

Για το αν έχει κάνει συζητήσεις για το μέλλον με τον Ηρακλή, απαντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα απ όλα  να ολοκληρωθεί και τυπικά η φετινή σεζόν. Όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα τότε θα μπορέσουμε και εμείς να εξετάσουμε  την κατάσταση που θα επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ και να πάρουμε τις αποφάσεις  μας για την επόμενη χρονιά».

Για τα προβλήματα γενικά στο ελληνικό βόλεϊ είπε: «Το επίπεδο του βόλεϊ στην Ελλάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη 10ετια έχει αλλάξει αισθητά. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για τις ομάδες προέρχεται από χορηγίες, όπως είναι φυσικό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και τα ποσά των χορηγιών είναι αρκετά μικρά. Αυτό έχει ως επακόλουθο τα χαμηλά μπάτζετ, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ανεπηρέαστο δεν θα μπορούσε να έχει μείνει και το οργανωτικό κομμάτι των ομάδων».

Τέλος για το πως ήταν η καθημερινότητα του μέσα στην καραντίνα είπε: «Η περίοδος της καραντίνας με βρήκε  μαζί με την οικογένειά μου, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου το Σουφλί. Κάθε πρωί  θα κάνω τη  γυμναστική  μου, θα αφιερώσω ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας  διαβάζοντας πράγματα  πάνω στην προπονητική  αλλά κυρίως  αυτό το διάστημα είναι μία ευκαιρία  για εμένα να απολαύσω  τις στιγμές με την οικογένειά μου και αγαπημένα πρόσωπα  που στερούμαι λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΟΥΜΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ