Ένσταση Ταξιλδάρη για τον αποκλεισμό Παραολυμπιονικών όπως ο Μιχαλεντζάκης από την πρώτη φάση επιστροφής σε προπονήσεις ενόψει Τόκυο

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του οποίου είναι ο Κομοτηναίος Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, εκφράζει την ένστασή του αναφορικά με το γεγονός οτι ενόψει των μέτρων επανεκκίνησης του αθλητισμού, δεν συγκαταλέγεται η προ-παραολυμπιακή ομάδα η οποία προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μολονότι συγκεκριμένες κατηγορίες αθλητών θα μπορούσαν να περιληφθούν μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές στην πρώτη φάση της προετοιμασίας, καθώς οι βλάβες τους σε καμιά περίπτωση δεν τους καθιστούν πιο ευάλωτους στον covid-19, δεν περιλαμβάνονται. Δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά, αλλά είναι προφανές ότι για παράδειγμα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα μπορούσε να αρχίσει προπονήσεις – αλλά το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης παραμένει κλειστό αφού δεν συμπεριελήφθη το όνομά του στις σχετικές λίστες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ο Άλεξ Ταξιλδάρης έχει ως εξής:

“Ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας για την υπεύθυνη και ώριμη στάση που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα. Με αυτή τη στάση όλων μας, δύο μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, νιώθουμε πιο ασφαλείς. Σεβόμαστε και τηρούμε με ευλάβεια τους κανόνες που εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 30 Απριλίου 2020 σχετικά με την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Πρόκειται για κανόνες και πρωτόκολλα που θα φέρουν μια νέα πραγματικότητα για τη λειτουργία των ανοιχτών χώρων άθλησης, φυσικής δραστηριότητας και προετοιμασίας των αθλητών. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να επέλθει σταδιακά κατά τις επόμενες εβδομάδες περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προπόνησης και να οδηγηθούμε σε μία κανονικότητα. Σε αυτό το σημείο όμως, θα θέλαμε, ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, να καταθέσουμε μία ένσταση σχετικά με τις αποφάσεις της ΓΓΑ αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Στα μέτρα αυτά δεν υπήρξε αναφορά στους αθλητές της προ-Παραολυμπιακής ομάδας η οποία προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά μόνο στους αθλητές που διεκδικούν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, η ένστασή μας έχει ως εξής: Υπάρχουν αθλητές των οποίων οι βλάβες σε καμιά περίπτωση δεν τους καθιστούν πιο ευάλωτους στην COVID-19. Πρόκειται για αθλητές με πολύ συγκεκριμένες βλάβες, π.χ. με ακρωτηριασμό στο/α άνω ή κάτω άκρο/α, με περιορισμένη όραση κ.ά. οι οποίοι θα μπορούσαν να περιληφθούν μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές στην πρώτη φάση προετοιμασίας. Ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών βρίσκεται στο πλευρό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να συμβουλεύσει σχετικά με το ποιοι συναθλητές μας έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους άμεσα υπό τους νέους κανόνες. Ευχόμαστε αυτό το νέο ξεκίνημα να αποδειχθεί επιτυχημένο και να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνουμε έμφαση στην ατομική υγιεινή και την ατομική ευθύνη, και με τη σειρά μας προστατεύουμε την κοινωνία και την αθλητική οικογένεια. Μένουμε ασφαλείς και αθλούμαστε υπεύθυνα για να κατακτήσουμε νέες κορυφές”.