Έγγραφο της UEFA βάζει… μπουρλότο στην απόφαση της ΕΠΟ για κλήρωση στα Κύπελλα των ΕΠΣ (+docs)

Ως μη γενόμενοι ενδέχεται να θεωρηθούν οι θεσμοί του Κυπέλλου τη φετινή σεζόν. Αυτή είναι η ντιρεκτίβα της UEFA, η οποία προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο για τα πρωταθλήματα θέτει στο περιθώριο τη δεύτερη τη τάξει εγχώριας διοργάνωση.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες δεν προέκυψε Κυπελλούχος πριν τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, ενώ ζητάει από τις κατά τόπους ομοσπονδίες να διαθέσουν το «εισιτήριο» για το Europa League μέσω του πρωταθλήματος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως στο πρωτάθλημα θα διατεθεί άλλη μία θέση και θα ευνοηθεί η πρώτη ομάδα στην κατάταξη, μετά τους υπόλοιπους «Ευρωπαίους». Ωστόσο, οι ομάδες αυτές δεν θα ξεκινήσουν στα Κύπελλα Ευρώπης από εκεί που θα το έκανε ο κάτοχος του Κυπέλλου αλλά από εκεί που θα έκανε εκκίνηση ο τελευταίος Ευρωπαίος του πρωταθλήματος.

Το σχετικό έγγραφο της UEFA υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα της Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Εχει υπογραφή 30 Απριλίου, δηλαδή έφτασε στην ΕΠΟ μετά την συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ στις 29/4 που δεν ασχολήθηκε μεν με το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά ασχολήθηκε με τα Κύπελλα Ερασιτεχνών και προέκυψε η ντιρεκτίβα για την κλήρωση σε κάθε ΕΠΣ.

Τώρα που η κεντρική οδηγία της UEFA, όπου διακυβεύεται και ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι να αφεθεί σε δεύτερη μοίρα και ενδεχομένως να θεωρηθούν ως μη γενόμενα τα Κύπελλα Επαγγελματιών, μένει να φανεί αν θα επηρεαστούν οι αποφάσεις και για τα Κύπελλα Ερασιτεχνών.

Την αποκάλυψη του εγγράφου έκανε η κυπριακή ιστοσελίδα shootandgoal αλλά είναι προφανές ότι το ίδιο έγγραφο που εστάλη από την UEFA στην Λευκωσία θα εστάλη και στην Αθήνα – και είναι ζήτημα χρόνου να τεθεί υπόψιν του Θρακιώτη προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνου Γαβριηλίδη.

Μάλιστα, στο κυπριακό δημοσίευμα αναφέρεται: «Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει ενδεχόμενη απόφαση της ΕΠΟ που πήρε για το τοπικά Κύπελλα, ότι δηλαδή σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το Κύπελλο, ο Κυπελλούχος θα βγει μέσω κλήρωσης από τις ομάδες που απέμειναν στη διοργάνωση! (…) Αν υπήρχαν κάποιες σκέψεις να συμβεί αυτό και για τον θεσμό του Κυπέλλου όχι μόνο των τοπικών διοργανώσεων, τέτοια σκέψη εγκαταλείπεται από την απόφαση της UEFA».

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα που δημοσίευσε η κυπριακή ιστοσελίδα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ SHOOTANDGOAL ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ