Γ’ Εθνική: Ο νέος χάρτης του Α’ Ομίλου με τις αντιπάλους των 6 ή 7 ομάδων της Θράκης

Με δεδομένο ότι τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΟ αλλά και οι ΕΠΣ ολοκληρώθηκαν, ουσιαστικά έχουμε μια πρώτη εικόνα για τον νέο χάρτη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, τουλάχιστον ως προς τον Α’ Όμιλο στον οποίο μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, μπορεί να μην υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση αλλά η απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων να ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές των ομίλων χωρίς μπαράζ και να μην πέσει κανείς ή εναλλακτικά να πέσουν όσοι βρίσκονται κάτω από την 10η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, την στιγμή της διακοπής.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανέλθει στη Football League (είτε συγχωνευθεί αυτή με την Super League 2 είτε όχι) ο αήττητος Πανσερραϊκός, που ούτως ή άλλως είχε κερδίσει και μαθηματικά την άνοδο. Από την Football League ακόμα και αν διακοπεί το πρωτάθλημα, δεν υπήρχε κίνδυνος υποβιβασμού της Καβάλας που έτσι κι αλλιώς ήταν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ούτε αλλης ομάδας από την περιοχή (ο ΠΟ Τριγλιας ανήκει στην ΕΠΣ Χαλκιδικής που ούτως ή άλλως δεν ανήκει στον Α’ Όμιλο).

Δεδομένου ότι τη νέα σεζόν είτε θα έχουμε πάλι οκτώ ομίλους από 16 ως και 18 ομάδες ο καθένας είτε ενδεχομένως θα πάμε σε 10 ομίλους, γίνεται αντιληπτό ότι ο χάρτης της νέας σεζόν για τον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής σε ότι αφορά τις ΕΠΣ από τις οποίες θα προέρχονται οι ομάδες θα είναι πάνω – κάτω ο ίδιος. Από ανατολικά προς τα δυτικά, δεδομένα θα μετέχουν οι ομάδες των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Σερρών και ανάλογα με το αν θα δούμε 10 Ομίλους ή όχι, θα δούμε αν υπάρχει πιθανότητα να συμπεριλφθούν και την προσεχή σεζόν οι ομάδες της ΕΠΣ Κιλκίς.

Στο νέο πρωτάθλημα στον Α’ Όμιλο δεδομένα θα μετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν από την 2η ως και την 8η θέση, δηλαδή που ήταν πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού την στιγμή της διακοπής. Ως ThrakiSportS ξέρουμε ότι σίγουρα θα παραμείνει και η 9η ομάδα, εν προκειμένω ο Ορφέας Ξάνθης, ακόμα και αν δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί. Η μία πρόταση είναι να μείνει και η 10η, δηλαδή ο Κεραυνός Πέρνης. Υπάρχει πρόταση να μείνουν μόνον όσες ομάδες είχαν διαφορά 9 βαθμών από τη σωτηρία, η οποία στηρίζεται από 14 ΕΠΣ, κυρίως του νότου. Υπάρχει τέλος και η πρόταση να μείνουν όλοι, με την ταυτόχρονη αύξηση των ομίλων από 8 σε 10.

Με αυτά τα δεδομένα και φυσικά με δεδομένο ότι ανεβαίνουν οι πρωταθλητές όλων των ΕΠΣ, το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης τη νέα σεζόν θα εκπροσωπείται εκτός απροόπτου (να μην δηλωθεί δηλαδή κάποια ομάδα και να μην βρεθεί και αντικαταστάτης) με αριθμό ρεκόρ στα χρονικά της Γ’ Εθνικής: μίνιμουμ 6 και μάξιμουμ 7 ομάδες.

Η νέος Α’ Ομιλος της Γ’ Εθνικής θα έχει κατά πάσα πιθανότητα από 15 ως 17 ομάδες. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, αν αποφασιστεί να μείνουν όλες οι ομάδες χωρίς να υποβιβαστεί καμία, θα έχει τον μάξιμουμ αριθμό ομάδων από Εβρο ως και Σερρες. Αν αποφασιστεί να υποβιβαστούν κανονικά όσοι είναι από την 10η θέση και κάτω, θα πάει μέχρι το Κιλκίς και θα έχει 16 ομάδες. Αν τέλος αποφασιστεί να υποβιβαστούν όσοι είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά, τότε θα έχει 15 ομάδες συμπεριλαμβανομένης και πάλι της πρωταθλήτριας Κιλκός.

Αναλυτικά ο νέος χάρτης του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες που θα συμμετέχουν ανα ΕΠΣ (εννοείται εφόσον δηλώσουν συμμετοχή) έχει ως εξής:

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Ενωση Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Διδυμοτείχου (ως πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣ Έβρου)
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (ως πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣ Θράκης)
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς (ως πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣ Ξάνθης), Ηρακλής Ζυγού (με επιφύλαξη)
ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Πανδραμαϊκός, ΑΕ Αμπελοκήπων (ως πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣ Δράμας)
ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Οφρυνίου, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (ως πρωταθλητής Α’ ΕΠΣ Καβάλας), Κεραυνός Πέρνης (με επιφύλαξη), Δόξα Θεολόγου (με επιφύλαξη)
ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Κάτω Καμήλας, Εθνικός Σιδηροκάστρου (ως πρωταθλητής Α’ ΕΠΣ Σερρών)
ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ (με επιφύλαξη): Αναγέννηση Πλαγιάς (ως πρωταθλητής Α1 ΕΠΣ Κιλκίς), Κιλκισιακός (με επιφύλαξη)