Πέθανε ο πρώην βουλευτης Έβρου Λεωνίδας Λυμπερακίδης

Θλίψη και πένθος σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και οδοντίατρου Λεωνίδα Λυμπερακίδη, ο οποίος “έφυγε” σήμερα από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Λυμπερακίδης Λεωνίδας γεννήθηκε στο Σουφλί το 1945. Σπούδασε οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και εγκαταστάθηκε στο Διδυμότειχο όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Παράλληλα όμως ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο και ασχολήθηκε με την Τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Έβρου αν και το κόμμα του έχασε τις εκλογές, ενώ επανεξελέγη τόσο το 1996 όσο και το 2000, εκπροσωπώντας το νομό Έβρου. Το 2004 δεν εκλέχθηκε και στη συνέχεια αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και σήμερα έφυγε από την ζωή. Μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου γιατί παρουσίασε επιδείνωση η κατάσταση του και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ήταν ένας πολύ μαχητικός άνθρωπος και αγωνιζόταν δυναμικά για τις ιδέες και όσα πίστευε. Είχε την τύχη να δει τους δυο γιους του, τον Γρηγόρη και τον Λευτέρη να ακολουθούν τα επαγγελματικά του βήματα, αφού έγιναν και οι δυο γιατροί, με πολύ γνωστή και πετυχημένη παρουσία στον Έβρο. Ο πρώτος στην Ορεστιάδα και ο δεύτερος στο Διδυμότειχο.

Η κηδεία του, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, θα γίνει δυστυχώς σε στενό οικογενειακό κύκλο και έτσι δεν θα μπορέσουν οι πάρα πολλοί φίλοι, γνωστοί, συναγωνιστές του να παραβρεθούν.

Πηγή: https://www.evros-news.gr