Οι ανησυχίες των θρακιωτών πρωταθλητών του μπιτς βόλεϊ για το φετινό καλοκαίρι

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα πρωταθλήματα του βόλεϊ έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ελάχιστες αγωνιστικές υποχρεώσεις όποτε και αρκετοί αθλητές, οι οποίοι δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις ξεκινάνε την προετοιμασία τους για τα τουρνουά beach volley, είτε αυτά είναι επαγγελματικά, είτε ημι-επαγγελματικά είτε τέλος ερασιτεχνικά, με την φετινή χρονιά να είναι διαφορετική.

Φέτος ο προβληματισμός είναι έντονος στις τάξεις των αθλητών αυτών, κυρίως των επαγγελματιών και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν τα τουρνουά θα πραγματοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι αποστάσεις στις παραλίες κάτι που σίγουρα θα μειώσει το κοινό των αγώνων. Ακόμη μια σημαντική παράμετρος είναι και τα οικονομικά δεδομένα που θα επικρατήσουν στην αγορά, μιας και πολλές ομάδες στηρίζουν τον προγραμματισμό τους κατα βάση στις χορηγίες των επιχειρηματιών.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με ένα από τα αγαπημένα δίδυμα του Θρακιώτικου beach volley, με αρκετές επιτυχίες σε πανελλήνια και διεθνή τουρνουά, τους Γιώργο Τερζόγλου και Ραφαήλ Μπανιώτη, οι οποίοι έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις, σχολιάζοντας το μέλλον.

Αρχικά ο Γιώργος Τερζόγλου ανέφερε “αν γίνουν τα τουρνουά πρώτον θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς γιατί έχει 2 μήνες τώρα που δεν κάνουμε κάτι και ευελπιστούμε στο διάστημα που θα δοθεί μέχρι να ξεκινήσουν τα τουρνουά να προλάβουμε να είμαστε τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση με πέρσι και σιγά σιγά να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο”, συνεχίζοντας, “θα είναι λίγο περίεργο για εμάς φέτος καθώς δεν ξέρουμε τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αγώνες” συμπληρώνοντας “μας ενδιαφέρει αν θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες γιατί για εμάς το να έχουμε κόσμο στις κερκίδες είναι πολύ σημαντικό και μας παροτρύνει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ενώ ενισχύει και την δημοφιλία του αθλήματος”. Τέλος αναφέρθηκε και στην περίπτωση να μην διεξαχθούν αγώνες στην άμμο λέγοντας χαρακτηριστικά, “τώρα αν δεν γίνουν αγώνες, πιστεύω πως δεν θα είναι καλό για την εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα γενικότερα που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να έχει ανοδική πορεία και θα είναι δύσκολο για εμάς να συνεχίσουμε να προπονούμαστε χωρίς κάποιον σκοπό με αποτέλεσμα να πέσει το επίπεδο του beach”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ραφαήλ Μπανιώτης ο οποίες μας ανέλυσε τους προβληματισμούς του, “οι σκέψεις μου είναι ότι τα τουρνουά του beach volley έχουν τη μορφή event και δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες θα είναι εφικτή και επιθυμητή η διεξαγωγή τους χωρίς κόσμο”.

“Για μένα προσωπικά είναι ένα πολύ δύσκολο διάστημα αυτό που διανύουμε και θεωρώ ότι θα είναι δύσκολη και ίσως επικίνδυνη μια απότομη επανέναρξη δραστηριοτήτων λόγω της υπερβολικής δόσης ακινησίας που έχουμε όλοι” κάνοντας την δική του εκτίμηση “οπότε χωρίς να γνωρίζω τι θα συμβεί με τη διεξαγωγή των τουρνουά υποθέτω ότι θα δοθεί μια παράταση για τους αθλητές έτσι ώστε να βρεθούν στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι λίγο απαισιόδοξος ο λόγος μου αλλά το κάνω γιατί θεωρώ ότι πρέπει να νικά αυτός που είναι στην καλύτερη κατάσταση και όχι στη λιγότερο κακή”.