Γ’ Εθνική: Συγχώνευση της SL2 και FL ζητά ο Πανσερραϊκός και οι άλλοι 7 πρωταθλητές των ομίλων

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες των ομίλων τους στη Γ’ Εθνική, συμπεριλαμβανομένου του Πανσερραϊκού, θέλουν να ανέβουν όλες και να υπάρξει μία νέα 2η κατηγορία χωρισμένη σε ομίλους.

Καθώς μπήκε «λουκέτο» στην Γ’ Εθνική, μετά από απόφαση της ΕΠΟ για λόγους δημοσίας υγείας, οι πρώτοι κάθε ομίλου ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές. Βάσει προκήρυξης θα έπρεπε οι 8 να δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, ώστε να βρεθούν οι 4 που θα ανέβουν στην FL, όμως πλέον αυτό δείχνει ανέφικτο.

Υπό αυτές τις συνθήκες με κοινή τους δήλωση ζητούν να προβιβαστούν όλοι και να υπάρξει αναδιάρθρωση της SL2 και της FL, όπου θα δημιουργηθεί μία ενιαία κατηγορία με 2 ομίλους.

Η αναδιάρθρωση στις κατηγορίες της Β’ και Γ’ Εθνικής είναι για ακόμη μία φορά ένα ενδεχόμενο που ακούγεται έντονα και συχνά διερωτώνται και οι προπονητές των ομάδων, όπως μεταξύ άλλων και ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης του Νέστου Χρυσούπολης και ο Άγγελος Διγκόζης του Πανσερραϊκού, δείγμα της αστάθειας του συστήματος διεξαγωγής των κατηγοριών τα τελευταία χρόνια.

Παράκατω η ανακοίνωση των ομάδων:

Εμείς οι 8 ομάδες που με βάση τη χτεσινή απόφαση της ΕΠΟ ανακηρυχθήκαμε πρωταθλήτριες, εκφράζουμε τη ικανοποίηση μας για τη δίκαιη έκβαση των μέχρι τώρα αγώνων μας.

Για να έχει συνέχεια και συνέπεια αυτή η απόφαση της ΕΠΟ, θέλουμε με πνεύμα δικαίου να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών με δύο ομίλους Β’ Εθνικής με την συγχώνευση Football League και Super League 2.

Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σε όποια απόφαση σας, την δική μας ενιαία φωνή και παρουσία.

ΡΟΔΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ