Πρόταση-τομή από Σιδηρόπουλο: «Να ηγηθεί ο Στράτος Μαρασλής της νέας προσπάθειας του Εθνικού»

Στην πρόταση να ηγηθεί ο Στράτος Μαρασλής της προσπάθειας να επιστρέψει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε υψηλό επίπεδο προχώρησε ο Άκης Σιδηρόπουλος, από τα κορυφαία ονόματα που εβγαλε ο σύλλογος στο βόλεϊ, ο οποίος πρόπερσι ανέλαβε και διοικητικά καθήκοντα.

«Όπως σε όλους τους οργανισμούς στη ζωή υπάρχει η ακμή και η παρακμή. Αυτά συμβαίνουν και δεν είναι το ουσιώδες. Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι του χώρου να ενωθούν και να παραμερίσουν τις διάφορες τους μπροστά στο μεγάλο ζητούμενο, να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί μια τέτοιας προσπάθειας είναι ο Στρατός Μαρασλής γιατί παρά την ηλικία του η ακούραστη υπομονή του και το πάθος του για την ομάδα είναι αξιοθαύμαστα ενώ παράλληλα το κύρος του είναι αδιαμφισβήτητο. Βέβαια θα πρέπει και η διοίκηση του ερασιτέχνη να αλλάξει την ανιστόρητη στάση που αυτή την στιγμή επιδεικνύει, ενώ παράλληλα και οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης πρέπει να αντιληφθούν και την δίκη τους ευθύνη απέναντι στην ιστορία και το φίλαθλο κοινό του Εθνικού», απάντησε ο Ακης Σιδηρόπουλος σε ερώτηση για το πώς μπορεί να ξεφύγει ο Εθνικός από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα σχολίασε ότι «η απώλεια του Μιχάλη Παρασκευόπουλου, του θεμελιωτή του Εβρίτικου βόλεϊ, άλλαξε σίγουρα την εικόνα του Εθνικού», αν και απέφυγε να αποδώσει ευθύνες για όσα ακολούθησαν την απώλειά του, καθώς όπως χαρακτηριστικά δηλώει, «οι συνεχιστές της προσπάθειας και εννοώ τις επόμενες διοικήσεις, στάθηκαν επάξια και αντάξιοι του ονόματος του Εθνικού».

Ο ιστορικός αρχηγός του Εθνικού παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Κοσμά Πανταζή, η οποία δημοσιεύεται στο SportsAddict, με αφορμή την ανάδειξή του σε διαδικτυακή ψηφοφορία της ιστοσελίδας ως κορυφαίου πασαδόρου στην ιστορία του Εθνικού. Αναφορικά με αν θα σκεφτόταν να ασχοληθεί με την προπονητική, δεδομένης της εμπειρίας του αλλά και του γεγονότος ότι παραμένει κοντά στην ομάδα, αναφέρει: «Ουσιαστικά από τον Εθνικό δεν αποχώρησα ποτέ, η ομάδα είναι η οικογένεια μου βρίσκομαι εδώ από παιδί πως μπορώ να αποχωρήσω; Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την προπονητική νομίζω είναι ένας τομέας που δεν μου έχει περάσει ποτέ το μυαλό να ασχοληθώ, ίσως δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου».

Ακόμα και σήμερα πάντως παραμένει… αθλητής. «Ο αθλητής άπαξ και μπει στο γήπεδο μένει πάντα αθλητής. Καθημερινά αντιλαμβάνομαι πως κάνω κινήσεις και πράξεις στην καθημερινότητα που ανεπαίσθητα τα έκανα όταν ήμουν αθλητής. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Η αλήθεια είναι πως ήμουν τυχερός και δεν αντιμετώπισα τραυματισμούς κατά την διάρκεια της καριέρας μου οπότε σε συνδυασμό με το γεγονός του πλεονεκτήματος της θέσης μου στο γήπεδο μου επέτρεψε όλα αυτά τα 31 χρόνια της αθλητικής μου ζωής να ζήσω πράγματα που με ολοκλήρωσαν σαν αθλητή και νιώθω «χορτασμένος». Γι’ αυτό πολλές φορές αναρωτιέμαι πως εάν είχα την ατυχία ένας τραυματισμός να διακόψει απότομα την καριέρα μου ακόμη και στην δεκαετία, σίγουρα θα μου είχαν βγει κάποια απωθημένα που θα τα κουβαλούσα μέχρι σήμερα».

Ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος μιλά με νοσταλγία για τα παλιά χρόνια, ξεχωρίζει από συμπαίκτες τους Νίκο Σαμαρά, Μάριο Γκιούρδα, Άκη Χατζηαντωνίου και Γιώργο Παπάζογλου, ενώ μακράν χαρακτηρίζει ως κορυφαίο προπονητή τον Κούλη Μαρίνο που ανέδειξε σπουδαίους βολεϊμπολίστες.

Σε σχέση με το τέλος της καριέρας του, σχολιάζει: «Από ο,τι φαίνεται η τύχη μου επιφύλαξε μια από τις δυνατότερες στιγμές της καριέρας μου να πραγματοποιηθεί την χρόνια που αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό δράση μετά από 31 χρόνια. Βέβαια η επιτυχία εκείνης της σεζόν δεν έγκειται μόνο στην τύχη που έπαιξε σίγουρα κάποιο ρόλο όπως σε κάθε πτυχή του αθλητισμού. Πέρα από αυτό υπήρξε μια ευτυχής συγκυρία να δημιουργήσει τότε ο Σάκης Μουστακίδης και η διοίκηση Τζίμα μία ομάδα κράμα εμπειρίας με παλαιότερους στην κατηγορία αθλητές κυρίως όπως ο υποφαινόμενος και ο Γιώργος Παπάζογλου, αλλά και με πιο νέους και αξιόλογους αθλητές αλλά και ξένους που άφησαν και αυτοί ανεξίτηλο το πέρασμα τους από την ομάδα».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δυο χρόνια μετά αναγκάστηκε για χάρη του Εθνικού να επανενεργοποιήσει το δελτίο του, να αγωνιστεί σε έναν αγώνα και εν τέλει για αυτόν τον λόγο να μην μπορέσει να διεκδικήσει την εκλογή του στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, κάτι που μάλλον θα ήταν δεδομένο εφόσον τελικά κατέβαινε σαν υποψήφιος. Είναι κάτι που πάντως, αν κρίνει κανείς από την θέλησή του να προσφέρει, δεν πρέπει να αποκλείσουμε στο μέλλον. Άλλωστε, πλέον έχει και έναν λόγο παραπάνω να είναι κοντά στο αγαπημένο του άθλημα, αφού διακρίνονται σε αυτό οι κόρες του Μαρία και Εύα. «Βέβαια ήταν μια αποκλειστικά δίκη τους επιλογή και δεν τις πίεσα καθόλου, αλλά φυσικά ως πατέρας καμαρώνω και είμαι περήφανος για την πρόοδο τους», λέει ο ίδιος. Και καταληγει: «Η καριέρα ενός αθλητή είναι μαραθώνιος και υπάρχουν πολλοί παράμετροι επιτυχίας. Το βασικό όμως είναι πέρα από το να γίνουν σωστές αθλήτριες, να γαλουχηθούν με τις αρχές και τις αξίες που πρέπει ο καθένας μας να υπηρετεί και αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και εμένα και της συζύγου μου Πέππης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ