Μεγάλη δυσαρέσκεια στο Δροσερό! «Χάνουμε ένα πρωτάθλημα για ένα λάθος σφύριγμα»

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια στον Φίλιππο Δροσερού για την απόφαση της ΕΠΟ να τερματιστούν ως έχουν τα πρωταθλήματα και να επικυρωθούν οι υπάρχουσες βαθμολογίες.

Το Δροσερό είναι ισόβαθμο στην πρώτη θέση με την Αναγέννηση Θαλασσιάς, αλλά χάνει τον τίτλο γιατί ενώ νίκησε στο μεταξύ τους παιχνίδι στον β’ γύρο με 1-0, είχε ηττηθεί σε αυτό του πρώτου γύρου με 2-0. «Ουσιαστικά χάνουμε τον τίτλο για ένα γκολ και θα μπορούσε να ειπωθεί για μια λάθος απόφαση διαιτητή, όταν στο πρώτο ματς έδωσε πέναλτι και κόκκινη σε δικό μας παίκτη που δεν ήταν», λένε από το Δροσερό.

Οι άνθρωποι της ομάδας διευκρινίζουν ότι αφού μιλάμε για απόφαση της ΕΠΟ προφανώς και θα γίνει σεβαστή, ωστόσο δεν κρυβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους. «Έπρεπε να αφήσει η ΕΠΟ τις Ενωσεις να αποφασίσουν σχετικά γιατί υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις και έπρεπε επίσης και η ΕΠΣ Ξάνθης βλέποντας αυτήν την κατάσταση τόσες μέρες να μας καλέσει και να είμαστε σε συνεννόηση. Και η Θαλασσιά δεν νομίζουμε ότι θα χαίρεται παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο», σχολίαζαν οι άνθρωποι του Δροσερού.

Από τον Φίλιππο διευκρινίζουν ότι θεωρούν απόλυτα επιτυχημένη την σεζόν αλλά θα ήταν σημαντικό να υπάρχει ηθική ανταμοιβή για τα παιδιά της ομάδας, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι νέα και προέρχονται από τον οικισμό. Προσθέτουν οτι θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αλλά δεν κρύβουν το αίσθημα της αδικίας, «ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για ισόβαθμες ομάδες, είχαμε άλλες επτά αγωνιστικές και ήταν γενικευμένη η εκτίμηση ότι η δική μας ομάδα ανέβαζε απόδοση ενώ εκείνη της Θαλασσιάς κατέβαζε».

Οσο για το ενδεχόμενο να κληθούν να ανέβουν αυτοί στην Γ’ Εθνική, σε περίπτωση που δεν δηλωθεί η Αναγέννηση Θαλασσιάς; «Αυτό είναι κάτι πολύ θεωρητικό και δεν είναι της στιγμής, άλλωστε ακόμα επίσημα δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει ο νομός Ξάνθης να χάσει την δυνατότητα ανόδου μιας ακόμα ομάδας, γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε ανώτερο επίπεδο από το τοπικό, αλλά είναι επίσης σημαντικό να ανεβαίνουν στην Γ’ Εθνική οι πρωταθλητές. Είναι και ηθικό το θέμα. Πως θα ζητήσει κάποιος σε εμάς να ανεβούμε στην Γ’ Εθνική ενώ την ίδια στιγμή δεν θα μας αναγνωρίζει ως πρωταθλητές;».